Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Concert dedicat Micii Uniri la Ateneul Popular


Vrâncenii sunt invitați la un concert festiv, susținut de Orchestra Unirea. Spectacolul este dedicat Zilei Unirii Principatelor Române și va avea loc luni, de la ora 19.00, în sala mare a Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia.
Potrivit unui comunicat semnat de directorului Ateneului, Valentin Gheorghiță, solist invitat este Horia Maxim.

„Solist invitat va fi Horia MAXIM – pianist concertist, profesor de pian la Universitatea Națională de Muzică București, un artist legat oarecum de orașul nostru prin faptul că a început studiul pianului la Focșani sub oblăduirea profesoarei Noelia Prisecaru. Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist – colaborator al majorității orchestrelor simfonice din România, sub bagheta unor prestigiosi dirijori – cât și ca partener al unor importanți interpreți români și străini, în diferite ansambluri camerale. Laureat al multor concursuri naționale și internaționale, Horia Maxim a realizat numeroase înregistrări pentru radio și televiziune, interpretând, printre altele, un număr semnificativ de lucrări în primă audiție”, se arată în comunicat.
„În prima parte a concertului orchestra va debuta cu lucrarea Mihai Viteazul – 5 tablouri simfonice de Tiberiu OLAH apoi Concertul pentru pian  nr.11 în Fa major K.413 de Wolfgang Amadeus MOZART. Partea a doua a concertului va debuta cu «Huțulca» – Joc popular de Paul CONSTANTINESCU și se va încheia cu o bijuterie romantică a compozitorului german Felix Mendelssohn Bartholdy: Simfonia nr.4 în La major op.90 (Italiana). Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului Vincent GRÅ°GER”, potrivit aceluiași comunicat.
Prețul unui bilet este de 30 de lei, respectiv 15 lei pentru pensionari și elevi. De la Ateneu pot fi procurare și abonamente pentru perioada ianuarie – iunie la prețul de 100 lei (5 concerte), 80 lei (4 concerte) și 60 lei (3 concerte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?