Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO și GALERIE FOTO: DESZĂPEZIRE cu utilaje, dar și cu lopata, în localitățile din Vrancea


Căderile masive de zăpadă de săptămâna trecută și de săptămâna aceasta, cumulate cu viscolul puternic, au dus la blocarea drumurilor naționale, județene, comunale și locale în aproape tot județul. În acest moment nu mai există drumuri naționale și județene blocate, dar încă se lucrează în majoritatea localităților la curățarea zăpezii de pe străzi, trotuare, drumuri comunale și drumuri de interes local.


Societățile de utilități au fost implicate în deszăpezirea Focșaniului

    În municipiul Focșani s-a lucrat non stop cu tot personalul și utilajele Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focșani pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil. În prima etapă, prioritare au fost arterele principale, iar după ce ninsorile au încetat, s-a trecut la deszăpezirea străzilor secundare și a trotuarelor. „Am continuat acțiunea de curățare a zăpezii din oraș. Echipele organizate la nivelul Primăriei Municipiului Focșani au degajat și astăzi (ieri -n.r.) zăpada și au curățat carosabilul pe străzile principale din Sud, Obor și de pe strada Mare a Unirii. Vom continua să intervenim cu utilaje și în zilele următoare, în toate zonele ce necesită strângerea zăpezii, pentru a nu fi îngreunat traficul rutier din oraș”, a anunțat primarul Cristi Misăilă.
    Primarul Cristi Misăilă a dispus măsuri speciale pentru acțiunile de deszăpezire pe arterele municipiului Focșani. Conducerile societăților unde municipiul Focșani este acționar au fost convocate la Primărie și s-a stabilit modul în care se va interveni, în special pe arterele secundare, astfel încât activitatea în oraș să se desfășoare normal.  Astfel, societatea de Transport Public va interveni pentru a deszăpezi stațiile de autobuz, cei de la ENET vor curăța căile de acces și în jurul punctelor termice, CUP Salubritate se va implica pentru deszăpezirea căilor de acces către tomberoane astfel încât să poată ridica la timp gunoiul de la focșăneni. Nu în ultimul rând, CUP Focșani va interveni pentru a curăța zonele unde trebuie să intervină pentru asigurarea alimentării cu apă potabilă, iar Administrația Piețelor va asigura curățarea și transportul zăpezii astfel încât comercianții să beneficieze de condiții la vânzarea produselor. Primarul Cristi Misăilă ne-a spus că intenția municipalității este ca activitatea de deszăpezire să fie preluată de CUP Salubritate. Societatea municipalității poate derula un program de investiții și are utilaje care permit o intervenție rapidă pentru a curăța străzile municipiului, atât arterele principale cât și pe străzile secundare. „Vrem ca Serviciul de salubrizare să fie preluat de CUP Salubritate. Probabil că vom discuta acest lucru chiar la prima ședință a Consiliului Local din acest an”, ne-a spus primarul Cristi Misăilă.

    De asemenea, zilele acestea, peste o sută de persoane, beneficiari ai Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, dar și persoane obligate de instanță să beneficieze muncă în folosul comunității, au fost scoase de municipalitate să dea la o parte zăpada de pe trotuare și de la trecerile de pietoni și să împrăștie material antiderapant. Ieri, cei menționați mai sus au înlăturat zăpada de pe trotuare pe bulevardul Unirii, dar și din zona trecerilor de pietoni. „Acești oameni vor fi și în zilele următoare în zonele unde va fi nevoie de ei pentru a degaja trotuarele de zăpadă sau pentru a împrăștia material antiderapant pe trotuare. Aducem la cunoștința cetățenilor că Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a intervenit cu material antiderapant pe toate străzile din Municipiului Focșani și Cartierul Mândrești, asigurând buna desfășurare a traficului rutier. Totodată, echipele de deszăpezire, care lucrează 24 din 24 de ore, îndepărtează zăpada de pe trotuare și din stațiile de autobuze”, a dat asigurări directorul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, Marian Lungu.
    Acesta a anunțat că municipalitatea a început de ieri să dea amenzi contravenționale asociațiilor de proprietari, proprietarilor și agenților economici care nu au curățat zăpada de pe trotuarele din fața blocurilor, caselor sau sediilor de firme. „Facem cunoscut tuturor agenților economici și asociațiilor de proprietari că au obligația de a-și curăța zăpada de pe trotuar, în caz contrar vor suporta consecințele legilor în vigoare”, a precizat directorul Direcției de Dezvoltare.  „Continuăm acțiunea de deszăpezire și am trecut la deszăpezirea străzilor secundare, dar și la căratul zăpezii de pe arterele principale, intersecții, de pe trotuare”, a mai spus Marian Lungu.

Străzile și trotuarele din Adjud au fost curățate de zăpadă

    În municipiul Adjud au fost curățate toate străzile din oraș inclusiv cele din satele aparținătoare, Adjudul Vechi, Șișcani și Burcioaia. „Înca de la prima zăpadă am intervenit cu toate utilajele, conform contractului de deszăpezire încheiat cu o societate comercială. Este vorba de trei utilaje cu lamă, trei sărărițe, 2 wola, 2 buldoexcavatoare, o freză de zăpadă și două bob-kat-uri pentru deszăpezirea trotuarelor. De asemenea, trotuarele, aleile pietonale și parcurile au fost deszăpezite cu personalul din subordine, personal angajat pentru măturatul stradal. Așa se face că în acest moment toate străzile și trotuarele sunt deszăpezite și se circulă normal”, a declarat viceprimarul municipiului Adjud, Claudiu Cristea. 

Toate străzile din Panciu au fost deszăpezite

    Toate străzile din orașul Panciu au fost deszăpezite. Atât în noaptea de 11/12 ianuarie, cât și în cursul zilei de joi, 12 ianuarie 2017, utilajele Primăriei Orașului Panciu au acționat pe străzile din zona centrală și pe cele din cartierele aparținătoare, Satu-Nou, Crucea de Jos, Dumbrava, Crucea de Sus și Neicu. Acțiunea a fost coordonată de primarul Iulian Nica, președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Orașului Panciu. „Pe parcursul zilelor de marți și miercuri, când au fost în vigoare codurile galben și portocaliu de ninsori și viscol, am coordonat, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, operațiunile pentru deszăpezirea și debarasarea de zăpadă a tuturor străzilor de la nivelul orașului Panciu, atât cele din zona urbană, cât și din zona periurbană, din cartierele aparținătoare orașului Panciu: Satu-Nou, Crucea de Jos, Dumbrava, Crucea de Sus și Neicu. Joi, 12 ianuarie, am trecut la debarasarea zăpezii din zona centrală – strada Nicolae Titulescu, de la intersecția cu Bulevardul Independenței până la Spitalul Orășenesc, străzile Ghiocei, 1 Mai, Titu Maiorescu și Ciprian Porumbescu, precum în zona Pieței Agroalimentare – în vederea degajării tuturor parcărilor și a tuturor zonelor adiacente cvartalelor de blocuri. În zilele următoare, vom continua cu debarasarea de zăpadă a celorlalte străzi”, a declarat primarul Iulian Nica. Edilul-șef a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la reușita operațiunilor de deszăpezire desfășurate în zilele cu ninsori abundente din această săptămână. „Le mulțumesc agenților economici, care au intervenit cu promptitudine cu utilajele în toate zonele. De asemenea, le mulțumesc membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Orașului Panciu, Poliției Orașului Panciu, precum și colegilor din cadrul Primăriei Orașului Panciu, care au fost alături de mine și împreună am reușit să gestionăm situația, așa cum am făcut și în anii anteriori”, a adăugat primarul Iulian Nica.
   

Căile de acces din Cîrligele au fost deszăpezite

    Și autoritățile locale din Cîrligele au reușit să deszăpezească toate străzile, drumurile comunale și de interes local. „După două reprize de ninsoare și viscol puternic, în comuna noastră ne putem acum bucura de peisajele frumoase ale iernii, dar și de faptul că toate drumurile au fost deszăpezite. Pe drumurile din comună și pe drumul județean care face legătura cu Municipiul Focșani se poate circula  normal, autoritățile locale și județene luând în timp util toate măsurile care se impun pentru deszăpezire”, a precizat primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu.

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?