Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Judo – Laris Borș și Bogdan Drîmbă, la Lotul Național de Tineret!


Laris Borș și Bogdan Drîmbă sunt doi dintre sportivii de top ai Vrancei, legitimați la CSM 2007 LPS Focșani, formați la excelenta școală focșăneană de judo. Ambii au început să practice acest frumos și spectaculos sport cu sensei Stănică Grosu, apoi au fost preluați de sensei Iulian Surlă. Cei doi reputați profesori au crezut cu convingere în calitățile și posibilitățile de creștere în valoare ale lui Laris și Bogdan. În vara lui 2016, sensei Iulian Surlă, la finalul unei ședințe de antrenament cu cei doi campioni naționali, îmi declara despre Bogdan Drîmbă că „are o atitudine foarte bună, pozitivă, la pregătire, ceea ce a avut o contribuție majoră la rezultatele din ultimii 2-3 ani; dacă va continua așa are posibilitatea să se apropie de medalii în competițiile internaționale”. Aprecieri asemănătoare avea sensei Iulian Surlă – unul dintre foștii mari campioni ai României – și la adresa lui Laris Borș: „este un copil foarte serios, destul de constant în rezultate. …este un sportiv de perspectivă în care credem; are posibilități să ajungă la rezultate deosebite”!
Rezultatele celor doi judoka focșăneni ulterioare acelor declarații l-au confirmat întrutotul pe profesorul Iulian Surlă! Ca o consecință, Bogdan Drîmbă și Laris Borș au fost incluși în Lotul Național de Tineret a României care se pregătește la Oradea pentru competițile anului 2017. Unul dintre cei doi antrenori ai Lotului este, conform Hotărârii Comitetului director al FR Judo din 13 decembrie 2017, profesorul Iulian Surlă care va continuă să lucreze și la Oradea cu elevii săi de la Focșani.
Profesorul Stănică Grosu mi-a spus că ambii sportivi se vor afla în pregătire continuă la Oradea, unde vor continua și studiile liceale. „Se vor pregăti acolo cel puțin până după Campionatul European. Vor și învăța acolo la școală, dar sunt sportivii noștri, așa cum sunt și elevii noștri. Notele pe care le vor primi acolo vor fi comunicate la LPS Focșani, unde le va fi și încheiată situația școlară”!
Laris Borș și Bogdan Drîmbă – doi foarte buni prieteni, doi foarte tineri sportivi care confirmă calitatea muncii profesorilor și antrenorilor de judo de la Focșani și pot câștiga medalii la marile competiții internaționale mergând pe urmele adânci lăsate în acest sport de marele campion Adrian Croitoru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?