Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Concert festiv cu Orchestra „Unirea”, pe scena Ateneului Popular


Orchestra de Cameră „Unirea” va susține luni, 23 ianuarie a.c., un concert festiv dedicat Zilei Unirii Principatelor Române. Concertul va avea loc pe scena Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, începând cu ora 19.00, și îl are ca solist invitat pe Horia Maxim, pianist concertist, profesor de pian la Universitatea Națională de Muzică București, un artist legat oarecum de orașul nostru prin faptul că a început studiul pianului la Focșani, sub oblăduirea profesoarei Noelia Prisecaru. „Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist – colaborator al majorității orchestrelor simfonice din România, sub bagheta unor prestigiosi dirijori – cât și ca partener al unor importanți interpreți români și străini, în diferite ansambluri camerale. Laureat al multor concursuri naționale și internaționale, Horia Maxim a realizat numeroase înregistrări pentru radio și televiziune, interpretând, printre altele, un număr semnificativ de lucrări în primă audiție”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    În prima parte a concertului, orchestra va debuta cu lucrarea Mihai Viteazul – 5 tablouri simfonice de Tiberiu Olah, apoi Concertul pentru pian nr.11 în Fa major K.413 de Wolfgang Amadeus Mozart. Partea a doua a concertului va debuta cu „Huțulca” – Joc popular de Paul Constantinescu și se va încheia cu o bijuterie romantică a compozitorului german Felix Mendelssohn Bartholdy: Simfonia nr.4 în La major op.90 (Italiana). Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului Vincent Gruger.
    Biletele au fost puse în vânzare la pretul de 30 lei, respectiv 15 lei pentru elevi și pensionari. De asemenea, se pot procura bilete și abonamente și pentru concertele din perioada ianuarie-iunie, la următoarele prețuri: 100 lei pentru toate 5 concerte; 80 lei pentru oricare 4 concerte; 70 lei pentru oricare 3 concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?