Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

19 deținuți petrec acasă Crăciunul și Anul Nou


Ca în fiecare an, conducerea Penitenciarului Focșani a organizat o serie de activități cu prilejul Sărbătorilor de Crăciun. De asemenea, 19 deținuți vor petrece Crăciunul acasă în sânul familiilor.
„Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru fiecare dintre noi, când alături de cei dragi trăim emoția nașterii Domnului Isus Hristos. În această perioadă, lipsa familiei este acut resimțită de către persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, motiv pentru care Penitenciarul Focșani organizează o serie de activități specifice, în care vor fi implicate majoritatea persoanelor custodiate. Organizarea acestor activități au ca scop aducerea în rândul persoanelor condamnate a sentimentului de bucurie și a atmosferei calde pe care le creează colindele și tradițiile de sărbători. În acest context, Penitenciarul Focșani a organizat, în data de 14 decembrie, o întâlnire între persoane custodiate și copiii acestora, pentru care a fost instituită măsura de protecție prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. În data de 15 decembrie, corul Parohiei Sfinții Voievozi din Focșani a susținut un program de colinde religioase persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Focșani. În jurul bradului împodobit, activitățile specifice Sărbătorilor de iarnă au prins viață: de la video proiecții despre obiceiuri și tradiții românești de Crăciun, expoziții de tablouri și obiecte decorative, până la concursuri sportive, organizate atât la nivel local cât și în comunitate”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Focșani.

„În data de 21 decembrie, un grup de colindători de la Åžcoala Gimnazială nr. 3 din Focșani, sub coordonarea doamnei profesor Anica Damian, au marcat magia sărbătorilor de iarnă printr-un program de colinde, adresat celor 18 deținuți care urmează cursurile școlare primare (la clasele I- IV). În ziua de 22 decembrie, reprezentanții Serviciului Umanitar pentru Penitenciare au susținut un program artistic moral religios persoanelor prezente la acțiune. Venind în întâmpinarea acestor sărbători, clubul deținuților, camerele de deținere și spațiile unde deținuții au acces au fost decorate și împodobite corespunzător. În perioada Sfintelor Sărbători, preotul capelan Cristiean Valerică va asigura serviciul moral – religios pentru toate persoanele aflate în custodia unității. Pe lângă acțiunile specifice derulate, 19  persoane custodiate de Penitenciarul Focșani care au avut o conduită exemplară pe toată durata pedepsei, se vor putea bucura de farmecul Sărbătorilor de Crăciun și a Anului Nou, acasă, alături de familie și cei dragi. Acțiunile propuse în această perioadă a anului se înscriu în cadrul proiectului inițiat de Administrația Națională a Penitenciarelor și au ca scop valorificarea, promovarea, respectarea și transmiterea, prin intermediul activităților de reintegrare socială, a tradițiilor și obiceiurilor populare românești în rândul persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?