Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Lucrările la sediul Primăriei Negrileşti, finalizate anul viitor


Lucrările la sediul Primăriei Negrilești vor fi finalizate anul viitor. Noul sediu al Primăriei Negrilești va fi reconstruit după ce a ars într-un incendiu în luna februarie a anului 2012. Lucrările sunt executate de societatea Inspecon SRL Focșani. Valoarea estimată a investiției este de 2,3 milioane de lei, plus TVA. „Noul sediu al primăriei Negrilești va fi gata la începutul primăverii viitoare. Lucrările au fost finalizate la interior, mai sunt de executat lucrări exterioare și amenajarea parcării și a căilor de acces. Noul sediu al primăriei va avea 700 de metri pătrați construiți și va fi format din demisol, parter și etaj unde vor funcționa toate serviciile administrației publice locale, inclusiv Oficiul de stare civilă”, a spus primarul Ion Văsuianu. În luna octombrie 2013, Guvernul României a alocat bani pentru refacerea sediului Primăriei Negrilești, care a ars într-un incendiu în luna februarie a anului 2012. Banii au fost alocați în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la fostul premier Victor Ponta.
    Reamintim că sediul Primăriei Negrilești a ars în dimineața zilei de 10 februarie 2012, iar mașinile de pompieri nu au putut ajunge la locul intervenției pe DN 2 D, drumul fiind închis circulației ca urmare a zăpezilor abundente. Angajații și locuitorii comunei nu au putut salva niciun document, flăcările mistuind arhiva cu documente de stare civilă și cele agricole. Incendiul a fost anunțat la 112, la ora 00.20, dar pompierii de la Vidra au ajuns la intervenție după aproximativ o oră și jumătate. Autospecialele de lucru cu apă și spumă nu au putut ajunge în comuna Negrilești în timp util din cauza drumului impracticabil. Pentru a ajunge la locul sinistrului, pompierii au apelat la un utilaj de deszăpezire, în spatele căruia au înaintat cu viteza melcului. Așa se face că cei 25 de kilometri care despart Vidra de Negrilești au fost făcuți de pompieri în aproape două ore.
    Când pompierii au ajuns în centrul comunei Negrilești, era deja prea târziu. Flăcările mistuiseră aproape întreaga clădire. Nu a mai putut fi salvat nimic. Apa din autospecialele pompierilor s-a consumat destul de repede, iar cea care nu s-a consumat a înghețat. Pompierii nu au avut de unde să-și reîncarce mașinile și au plecat la Râul Putna, cu un buldoexcavator, pentru a încerca să realimenteze mașinile cu apă, dar acest lucru nu a fost posibil deoarece utilajul primăriei a rămas înzăpezit. Prin urmare, pompierii au plecat cu autospecialele să ia apă din Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?