Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Moș Crăciun a venit pentru copiii din Centrul Județean de Diabet


Serbarea pomului de Craciun pentru copii din Centrul Județean de Diabet a strâns și anul acesta laolaltă în jur de 16 copii. Evenimentul a avut loc în incinta restaurantului Intim, acolo unde copiii, alături de părinții lor, au putut servi, înainte de distracție, o pizza special creată pentru ei și rigorile regimului lor. Ca și anul trecut, copiii s-au putut bucura de prezența Crăciuniței, care i-a înveselit și i-a animat, invitându-i la dans și la joacă. Anul acesta, darurile Moșului au fost mult mai substanțiale, copiii primind jucării, dar și lucruri de trebuință pentru cei mai mari. „Am mers personal, împreună cu doamna Cocioabă, și am cumpărat darurile pentru copii, încercând să ne dăm seama cam ce i-ar putea fi de folos fiecăruia în parte. Încercăm să-i înțelegem pe copii, nu știu dacă am reușit să pătrundem în gândurile fiecăruia, dar ne străduim”, ne-a spus dr. Gina Monica Scutaru, medic șef Compartimentul pentru Diabet.
    În așteptarea Moșului, copiii au ascultat colinde, cântate de părintele Gherman alături de corul bisericii. Părintele a vrut ca și anul acesta să fie alături de micuți la serbarea pomului de Crăciun. El le-a oferit acestora iconițe, să-i însoțească pretutindeni, a cântat cu ei și i-a ascultat spunându-i poezii. „Dragii mei, mă bucur că putem fi aici cu toții și anul acesta, așa cum și-ar fi dorit și prietenul meu dr. Cocioabă, care obișnuia să spună că menirea doctorului nu este doar aceea de a vindeca și trata trupul, ci și de a bucura sufletele! Mi-a fost prieten o viață. Îmi amintesc și acum cum venea la mine și-mi spunea „Părinte, roagă-te pentru noi și pentru toți copiii bolnavi de diabet!”. Îi știa pe fiecare după nume și de unde sunt… Era o plăcere să stai de vorbă cu el și de multe ori îmi era teamă să-l provoc la discuții teologice, pentru că cea de-a doua cea mai mare pasiune a sa, după medicină, era teologia”, a spus părintele Ioan Gherman.
    Primăria Municipiului Focșani a sprijinit ca în fiecare an serbarea de Crăciun a copiilor cu diabet. Viceprimarul Ionuț Mersoiu a fost alături de copii și le-a oferit acestora cadouri. „Sunt încântat să mă aflu aici, înconjurat de atâția copii. Vă doresc tuturor multă sănătate, să fiți cuminți și să-i ascultați pe părinți!”, le-a spus acesta copiilor.
    Printre emoții și colinde, copiii l-au primit pe Moș Crăciun. Unii mai emotivi și-au pierdut glasul la vederea sa, alții i-au sărit direct în brațe. Blândețea Moșului i-a cucerit însă pe toți și fiecare copil și-a primit cadoul.
    O parte din personalul medical al Compartimentului pentru Diabet al Spitalului Județean de Urgență a fost alături de copii și de părinții acestora la serbare, păstrând tradiția pentru al 16-lea an consecutiv. Evenimentul a avut loc cu sprijinul Primăriei Municipiului Focșani, al familiei Vrabie, al dr. Gina Monica Scutaru, preotului Ioan Gherman, al Compartimentului pentru Diabet al Spitalului Județean de Urgență Focșani și alți oameni de bine. „Ne bucurăm că am reușit și anul acesta să strângem copiii aici și să putem aduce zâmbetele pe chipurile lor, așa cum obișnuia doctorul Cocioabă. Simt că dumnealui ne privește de undeva și că e printre noi. Sper că și dumneavoastră simțiți prezența lui printre noi!”, a mai spus dr. Gina Monica Scutaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?