Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

CA Alba Iulia va judeca în 18 ianuarie apelul lui Bivolaru privind redeschiderea procesului în care a fost condamnat


Curtea de Apel (CA) Alba Iulia va judeca în 18 ianuarie solicitarea lui Gregorian Bivolaru de redeschidere a procesului penal în care a fost condamnat la închisoare pentru act sexual cu un minor, după ce, în primă instanță, Tribunalul Sibiu a respins cererea liderului spiritual al MISA.
Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că în 18 ianuarie se va judeca apelul formulat de Gregorian Bivolaru împotriva deciziei Tribunalului Sibiu din 11 noiembrie, prin care a fost respinsă cererea de redeschidere a procesului penal formulată de acesta. Gregorian Bivolaru a motivat redeschiderea procesului său susținând că a fost judecat în lipsă. El a fost achitat în 2010 de Tribunalul Sibiu, instanță unde fusese mutat, în 2005, dosarul de la Tribunalul București, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, perversiune sexuală în formă continuată și trafic de minori, iar un an mai târziu, CA Alba Iulia a respins apelul procurorilor în acest caz. Bivolaru a fost însă condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție, în rejudecare, la șase ani de închisoare cu executare.
Procurorii au susținut la procesul de la ICCJ că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de „profesor yoga” și „mentor spiritual”, prin abuz de autoritate și ținere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcași, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual.
Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic. Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie în Franța. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.
Bivolaru a fost adus în România în 22 iulie sub escortă, după ce magistrații francezi au decis că acesta poate fi extrădat. În prezent, Gregorian Bivolaru se află în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?