Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

VIDEO și GALERIE FOTO : Părintele cardiologiei vrâncene, medicul Radu Florențiu, condus pe ultimul drum


Medicul cardiolog Radu Florențiu, întemeietorul secției de cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani și fratele cunoscutei prezentatoare TV Lenormanda Florențiu, a fost înmormântat duminică, la cimitirul Sf. Dumitru din cartierul Bahne. Doctorul a murit miercuri seara, la Spitalul Județean de Urgență Focșani, la vârsta de 87 de ani, chiar în secția de Cardiologie, pe care a întemeiat-o și condus-o timp de 20 de ani.
La căpătâiul său, înainte de despărțirea pentru totdeauna, au plâns rude, prieteni, foști colegi și oameni care au câștigat lupta cu boli grave de inimă cu ajutorul medicului Florențiu. Plecarea dintre noi a excepționalului medic, așa cum a fost definit de toți aceia cu care am stat de vorbă, a fost însoțită de regrete. Doctorița Cristina Benguș, cea alături de care medicul Radu Florențiu a lucrat din primii ani de după întemeierea Secției de cardiologie, a luat cuvântul și a spus că „un om de mare valoare a dispărut dintre noi. Faptul că la 20 de ani după încheierea activității ziarele locale au făcut referire la domnia sa, arată că a fost într-adevăr un om deosebit. A fost părintele cardiologiei din Vrancea și a fost mentorul multor cardiologi din acest județ”.

Medicul Radu Florențiu va rămâne veșnic în memoria celor care l-au cunoscut și apreciat. Cel mai frumos omagiu al foștilor colegi, care nu-l vor uita niciodată, a fost citit tot de doctorița Cristina Benguș chiar din Monitorul de Vrancea, în care a fost publicat articolul „A murit medicul Radu Florențiu, părintele cardiologiei vrâncene…”. Doctorița le-a citit celor prezenți la funeralii, cu lacrimi în ochi și cu vocea tremurândă, mărturii ale foștilor colegi.
Și în holul Spitalului Județean de Urgență Focșani medicul Radu Florențiu a fost comemorat de foști colegi, prin amenajarea unui mic altar, în care trona tabloul din tinerețe al doctorului, înconjurat de lumânări. De asemenea, la intrarea în Secția de Cardiologie a putut fi văzută pe toată durata zilei de duminică poza medicului,  înconjurată de lumânări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?