Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO : Exercițiu de stingere a unui incendiu la un depozit de anvelope


Un exercițiu de stingere a unui incendiu a fost organizat de pompierii militari, joi, în incinta unui depozit de anvelope din Golești. Forțe impresionante din cadrul ISU au fost trimise la fața locului, respectiv o autospecială de primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
În urma evaluării modului în care s-a acționat, concluzia a fost că atât echipele de intervenție cât și cele din cadrul depozitului au acționat așa cum trebuie.
„Joi, 08 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui incendiu izbucnit la un depozit de anvelope din comuna Golești. Personalul de la locul de muncă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate au acționat pentru lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenție din dotare, însă din cauza cantității mari de materiale combustibile acesta se propagă rapid, nemaiputând fi controlat. Se dispune evacuarea întregului personal și se anunță evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, concomitent cu întreruperea alimentării cu energie electrică și gaz. În urma solicitării primite, la fața locului s-au deplasat 5 autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, astfel: 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă, 1 autospecială pentru descarcerare și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență și degajări mari de fum, în interiorul depozitului de anvelope, pe o suprafață considerabilă. Pompierii militari au acționat pentru stingerea incendiului, protejarea vecinătăților, precum și pentru căutarea unei victime surprinse de incendiu, evacuarea acesteia, acordarea primului ajutor medical și transportul la unitatea de primire urgențe din Focșani. În urma evaluării inițiale a exercițiului s-a constatat că atât echipele de intervenție, cât și personalul societății comerciale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență au acționat conform planurilor de intervenție. Astfel de exerciții se execută lunar de pompierii militari din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny»al județului Vrancea, în scopul pregătirii efectivelor, dar și a personalului de la locul de muncă, pentru cunoașterea modului de comportare pe timpul operațiunilor de intervenție”, se precizează într-un comunicat al ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?