Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO : Poezii și cântece în limbaj mimico-gestual, la CSEI Elena Doamna


Elevii Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, cu mult entuziasm, au dorit să-i întâlnească pe copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI ) Elena Doamna, vechii lor prieteni din activitățile de voluntariat pe care le-au desfășurat până acum. Ei le-au dăruit colegilor de la CSEI Elena Doamna cadouri cu ocazia zilei de Moș Nicolae, sărbătoarea care deschide luna cadourilor.
Pentru a-i face să pătrundă în spiritul sărbătorilor de iarnă, elevii însoțiți de profesoarele Lenuța Ionașcu și Luminița Avram au petrecut câteva ore plăcute alături de copiii de la Elena Doamna. „Protectorul copiilor, Sfântul Nicolae, e așteptat an de an cu nerăbdare de cei mici și nu numai. În prag de sărbătoare, am vrut să îi înconjurăm pe copii cu dragoste și afecțiune și, în egală măsură, să ne alăturăm eforturilor depuse de personalul centrului școlar”, a transmis profesoara Lenuța Ionașcu.
De asemenea, în cadrul parteneriatului educațional „Siguranța pentru toți, toți pentru siguranță”, elevii Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”din Focșani, coordonați de învățătoarea Loredana Badașcă și elevii claselor a VII-a B și a X-a C de la CSEI „Elena Doamna”, coordonați de profesorul psihopedagog Gina Gheorghiță, profesorul psihopedagog Pompilia Manolache, alături de comisarul de poliție Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, au desfășurat activitatea „Siguranța acasă și la școală”.
În cadrul activității, elevii au dobândit cunoștințe referitoare la prevenirea fenomenului infracțional în rândul elevilor, pentru creșterea gradului de siguranță la școală, acasă și pe stradă, au vizionat filme cu caracter preventiv, au răspuns activ la întrebările adresate. Au fost distribuite materiale cu aceaste teme și au fost recompensați cu diplome și cu dulciuri.
În altă ordine de idei, profesorul Radu Bîrsă, de la CSEI Elena Doamna, și elevii de la clasele a V-a și a VI-a au marcat venirea lui Moș Nicolae prin școală cu recitări și cântece interpretate în limbaj mimico-gestual. Toți elevii au fost impresionați de trecerea moșului, care le-a apreciat munca și le-a dăruit dulciuri și fructe.
Tot în această perioadă, în cadrul centrului a fost lansat concursul „Datini și obiceiuri de Crăciun”, prin care se dorește familiarizarea copiilor cu tradițiile populare specifice sărbătorilor de iarnă, prin confecționarea de ornamente și folosirea diferitelor tehnici de lucru. La final, juriul va aprecia creativitatea și originalitatea, dar și gradul de implicare a elevilor de la fiecare clasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?