Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO și GALERIE FOTO : Proiectul de reabilitare a Crângului Petrești se apropie de final


Proiectul de amenajare a Crângului Petrești se apropie tot mai mult de finalizare. Drumul din interiorul Crângului a fost asfaltat și marcat. De asemenea, a fost asfaltată și marcată parcarea de la intrarea în Crâng, iar trotuarele și pistele de bicicletă au fost finalizate și marcate. Au fost finalizate lucrările și la Centrul de Informare, iar lucrările la aleile din interiorul crângului au fost finalizate. Vă reamintim că la începutul lunii mai, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la amenajarea Crângului Petrești. Lucrările sunt executate de asocierea firmelor vrâncene MBM Decor, Conbeta, AG Grup Instal și Consil Grup. Asocierea firmelor are de executat aproape trei sferturi din proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea ariei de acces”. Este cea de-a treia procedură de achiziție derulată de Consiliul Județean după obținerea finanțării europene pentru acest proiect important pentru comunitatea locală.

    Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, iar valoarea contractului de lucrări este de 21.211.340,98 lei (4.745.000 Euro). În cadrul acestui proiect suprafața totală amenajată este de 480.500 mp. Proiectul include reabilitarea DC 144, ce străbate Crângul Petrești, pe o lungime de 1.235 m,  construirea a 208 locuri de parcare și piste biciclete și jogging pe o lungime de 6,5 km (Focșani – Crâng Petrești), construirea de trotuare pe DJ 204E, DC 143 și DC 144, pe o lungime de 7,3 km, a unui centru de informare științifică, alei interioare cu o lungime de 4,7 km, 4 grupuri sanitare independente și 1 grup sanitar în cadrul Centrului de informare. Proiectul mai prevede dotarea cu mobilier urban și sistem de supraveghere video a întregului perimetru amenajat. În cadrul proiectului vor mai fi construite trotuare pe DJ 204E, DC 143 și DC 144, pe o lungime de 7,3 km.

Reabilitarea DJ 204E, lucrare conexă proiectului de reabilitare a Crângului

    De reținut că și lucrările de asfaltare de pe sectorul intersecție DN 2-Crângul Petrești din cadrul drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești au fost finalizate. Acest drum este prins într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare care se derulează în această perioadă. „Am turnat stratul de egalizare pe sectorul intersecție DN 2-Crângul Petrești din cadrul drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești, iar în acest moment circulația se desfășoară în condiții bune”, a precizat directorul general al Roman Impex SRL, Mihai Munteanu. În cadrul proiectului au fost sau vor fi executate lucrări pregătitoare, lucrări de amenajare a sistemului rutier, amenajare acostament drum, șanțuri și rigole, lucrări de consolidare – bandă de încadrare, trotuare, spații verzi, podețe, poduri, lucrări conexe, siguranța circulației. Lățimea totală a părții carosabile va fi de 12 metri liniari, deci se va merge pe două benzi pe ambele sensuri. Valoarea  investiției este de 15,5 milioane de lei, sumă în care sunt prinse realizarea proiectului tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, documentație tehnică, autorizație de construire, documentație pentru avize și acorduri, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări. Sectorul de drum ce va fi modernizat are o lungime de 6,2 kilometri.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?