Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Diplome de excelență pentru focșăneni la „World Robot Olympiad“ din India



    Echipa focșăneană care a participat la „World Robot Olympiad” de la New Delhi, India, a primit diplome de excelență pentru parcursul de la ediția din acest an. Lotul olimpic al Centrului de Excelență pentru Robotică Educațională de la Focșani este format din elevii Cezar Ștefănel Holban, de la Colegiul Economic și Marian Cosmin Lupu, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, îndrumați de profesorul inginer Săndel Agache. Evoluția echipei din Focșani  la categoria Standard III – Senior High a fost prezentată de profesorul Săndel Agache. Competiția la această categorie a fost câștigată de Japonia, echipa care a câștigat și anul trecut. „Echipa a parcurs în prima zi de concurs toate rundele calificatorii, astfel la a 3-a rundă de evaluare a obținut 170 puncte, plasându-se între cele mai bune 28 echipe de robotică educațională din lume. Acest fapt a permis calificarea în runda din ziua următoare, rundă în care echipele au dat proba în care s-a inclus și regula surpriză conform regulamentului oficial World Robot Olympiad. Din păcate, brațul robotului nu a permis modificări hardware și software în timp real și echipa s-a distanțat, din punctul de vedere al rezultatului, de topul competiției. Este cel mai bun rezultat al unei echipe românești la categoria Standard III a World Robot Olympiad”, a transmis profesorul Săndel Agache.
    Este un rezultat bun pentru România, dat fiind faptul că aceasta este cea mai mare competiție de robotică educațională din lume și reunește în faza de start peste 20.000 de echipe din peste 50 de țări. „Este o competiție dură din punct de vedere emoțional, tehnic, logistic, financiar și extrem de cronografă. Vă mai informăm că deși suntem în India și sunt multe locuri de vizitat, nu am reușit încă să vedem împrejurimile hotelului în care locuim și a sălii în care ne-am desfășurat activitatea, aceasta datorită programului infernal al competiției, în unele nopți am lucrat până la ora 5 dimineața”, a precizat profesorul Agache.
    Echipa focșăneană și-a câștigat dreptul de a reprezenta România la competiția din India după ce a obținut premiul I la „World Robot Olympiad România 2016”, faza națională, categoria „Standard III – high school”. Participarea la această competiție este posibilă datorită sprijinul financiar acordat de Primăria și Consiliul Local Focșani, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Institutul Cultural Român.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?