Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Profesorul Ambrosie, la o conferință științifică internațională pe linie de sport


Profesorul de educație fizică și sport Ionel Ambrosie, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, a reprezentat județul Vrancea la cea de-a șasea ediție a Conferinței Științifice Internaționale pe linie de sport de la Bacău. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe ale Mișcării Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alexandri” Bacău, participând rectorul universității Carol Schnakovszky, decanul facultății conf. univ. Bogdan Rață, prodecanul Tatiana Dobrescu, președintele federației internaționale de educație fizică Antala Branislav, profesorii universitari Gheorghe Balint, Nicolae Ochiană, Gloria Rață, Liliana Mihăilescu, Cătălina Ababei, Petronel Moisescu, Alexandru Eftenie, Viorel Cojocaru, Dănuț Nicu, Mârza Dănilă, Alexandru Păcuraru și mulți alți profesori, alături de delegați din Spania, Slovacia, Franța, Italia, Cehia.
De menționat este faptul că profesorul Ambrosie a încheiat cu instituția de învățământ superior din Bacău încă din anii trecuți un protocol de colaborare instituțională, intitulat „Educație pentru carieră”.

 „Conferința se înscrie pe axa platformei care reglementează foarte bine domeniul de cercetare științifică pe linie de educație fizică, sport și motricitate, kineto – terapie și terapie ocupațională. Conferința s-a axat nu numai pe prezentarea de teme și studii aflate în cercetare, dar și pe noutățile privind educația și instruirea în procesul de învățământ universitar, pe competențe, valori sociale, pe procesul continuu de formare a personalității cadrelor academice și studenților. Accentul principal a fost pus pe inițierea și derularea de proiecte educaționale și de cercetare științifică, care presupune în permanență interesul manifestat față de crearea unui spațiu educațional unic într-un învățământ modern universitar și preuniversitar”, a spus profesorul Ionel Ambrosie.
Din partea DJTS Vrancea și a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, profesorul Ambrosie a înmânat plachete omagiale pentru munca susținută în domeniul cercetării științifice conducerilor universității și facultății.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?