Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

PSD propune eliminarea TVA pentru locuințe


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat ieri programul de guvernare al partidului pentru mediul de afaceri, sloganul fiind „Mai mulți români în clasa de mijloc”. Astfel, social-democrații propun înființarea Ministerului IMM-urilor Antreprenoriatului și Turismului, având în vedere că 90% dintre companiile din România sunt IMM-uri, „care produs 60% din PIB și angajează 60% din forța de muncă”.
De asemenea, propune alcătuirea Codului economic și a Codului Administrativ, care vor grupa legislația specifică fiecărui domeniu, acestea urmând a intra în vigoare la 1 ianuarie 2018. În ceea ce privește relația dintre stat și oamenii de afaceri, PSD propune ca obligațiile fiscale să fie achitate exclusiv online. De asemenea, toate formularele socitate vor fi depuse tot online, termenul fiind 1 decembrie 2018.
PSD și-a mai propus reducerea numărului de taxe la jumătate, măsură ce ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018, publicarea pe site-ul Guvernului a nomenclatorului de taxe, până la 31 martie 2017, reducerea numărului de documente/ formulare de raportare, plata automată a dobânzii pentru datoriile statului față de firme. De asemenea, PSD mai propune calculul accizelor la cursul valutar real, termenul de intrare în vigoare fiind 1 ianuarie 2018.
Un alt capitol se referă la măsurile de relaxare fiscală, printre care eliminarea TVA pentru locuințe, de la 1 martie 2017, și a impozitului pentru transferul proprietății, de la aceeași dată. 
Programul de Guvernare al PSD pentru mediul de afaceri AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?