Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO : Serbare dedicată toamnei la Şcoala „Alexandru Vlahuţă” din Focşani


Pe acordurile melodiei „A venit, a venit toamna…”, cântată de Nicu Alifantis, la Åžcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Focșani au început activitățile educative organizate de elevii clasei a V-a A. Ei au continuat cu succes ceea ce învățătoarea Anișoara Marcu i-a învățat în clasele primare.
Încurajați de aplauzele colegilor mai mari, ale părinților și cadrelor didactice, sub îndrumarea dirigintei, profesoara de limba română Liliana Stan, și a profesoarei de engleză Marcela Iacob, elevii și-au manifestat talentul de recitatori, soliști vocali și instrumentiști (la orgă și ocarină), într-un duplex româno-american, închinat toamnei și roadelor ei. Piticii s-au dovedit a fi și buni gospodari, împărtășind audienței din secretele culinare tradiționale ale românilor și americanilor, prezentând rețete vechi și noi de conservare a fructelor și legumelor.
Sărbătoarea recoltei a continuat cu concursuri de îndemânare, printre care  „cine curăță cel mai repede un cartof”, care au înveselit atmosfera. Rugămintea muzicală „Lasă-mi, toamna, pomii verzi!” a încheiat sărbătoarea, pe acordurile ei desfășurându-se cea mai așteptată parte: degustarea bunătăților prezentate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?