Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Șapte traficanți de droguri, trimiși în judecată de procurorii DIICOT


Șapte persoane, despre care procurorii spun că fac parte dintr-o grupare de traficanți de droguri, au fost trimise în judecată. Anchetatorii susțin că aceștia ar fi deținut, iar mai apoi ar fi vândut canabis și hașiș mai multor consumatori de pe raza județului Vrancea. De asemenea, procurorii mai spun că ar fi fost vândute și unor dealeri regionali, care comercializau drogurile atât în județ cât și în București. Conform rechizitoriului procurorilor, o parte dintre membrii grupării ar fi fost prinși în flagrant, cu ajutorul unor agenți sub acoperire.
Despre Okur V., procurorii spun că de la începutul anului 2015 până în luna iulie 2016, ar fi desfășurat activități de trafic și deținere de droguri, respectiv canabis și hașiș. Acesta ar fi procurat și cumpărat drogurile de la persoane neidentificate, după care le-ar fi vândut mai multor consumatori de pe raza județului Vrancea, printre care Alin Dragoș D. și Marius Cătălin S.. Pe 30 martie 2016 i-ar fi vândut unui agent sub acoperire o cantitate de canabis, iar la percheziția care a avut loc la domiciliul acestuia s-au găsit urme de materie vegetală. Okur V. are antecendente penale, fiind condamnat de magistrații Tribunalului Vrancea la închisoare cu suspendare pentru același gen de fapte, în februarie 2015, soluția fiind menținută la Curtea de Apel Galați.
Despre Alexandru Costinel P. procurorii susțin că de la jumătatea anului 2015 până în iulie 2016 ar fi desfășurat activități de trafic și deținere de droguri. Acesta ar fi transportat și vândut canabis către consumatori de pe raza municipiului București și din județul Vrancea care, având rolul de dealeri regionali, ar fi vândut mai departe substanțele interzise. Adrian F., Stelian Cătălin G. și Daniel Gabriel S. sunt dealerii vrânceni care le-ar fi furnizau droguri consumatorilor. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul lui Alexandru Costinel P., din București, unde locuia fără forme legale, ar fi fost descoperite aproxomativ 90 g de cannabis, după ce în prealabil vânduse droguri lui Mihai George M. și Cristian Ionuț Ș., care au fost prinși în flagrant de polițiști.
Despre Mihai Lucian M. procurorii au precizat că în perioada mai-iulie 2016 ar fi desfășurat activități de trafic și deținere de droguri. Împreună cu Alexandru Costinel P. ar fi deținut și vândut cannabis consumatorilor din București. Au fost prinși în flagrant de organele de poliție, având asupra lor aproximativ 50 de grame de droguri.
Cât despre Adrian F. aceeași procurorii declară că de la începutul acestui an până în luna iulie ar fi desfășurat activități de trafic și deținere de droguri. Acesta ar fi cumpărat de la Alexandru Costinel P. canabis, pe care l-ar fi vândut în județul Vrancea.
Ștefan Alexandru S., spun anchetatorii, de la începutul anului până în iulie 2016 ar fi desfășurat activități de trafic și deținere de droguri. Acesta ar fi cumpărat de la Adrian F. canabis și hașiș, tranzacția având loc pe raza județului Vrancea.
Despre Daniel Gabriel S. procurorii spun că de la sfârșitul lui 2014 până în iulie 2016 ar fi desfășurat activități de trafic și deținere de droguri, procurând de la Alexandru Costinel P. substanțe interzise, pe care le-ar fi vândut în județul Vrancea.
Potrivit anchetatorilor, de la începutul anului și până în luna iulie, Ionel B. ar fi procurat de la Adrian F. și Ștefan S. canabis, pe care l-ar fi vândut mai multor consumatori de pe raza județului Vrancea.

Judecătorii au dispus începerea judecății

Ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au luat în discuție legalitatea sesizării instanței în acest dosar, ocazie cu care au dispus începerea judecății, potrivit portalului instanțelor de judecată. „(…) constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 28/D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea. Constată legalitatea administrării probelor, cu excepția celor excluse prin încheierea din 25.10.2016, precum și legalitatea efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpații: (…) Okur Velat, Plosacaru Costinel A., Boșcan I., Stan Åžtefan A., Scripcaru Daniel Gabriel, Frunzoiu A., Mitu Mihai Lucian. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțata în cameră de consiliu azi, 01.11.2016”, este decizia judecătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?