Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Înot – În premieră absolută, sportivi din Focșani la un concurs oficial!


„Cupa Bacăului”, la înot, ediția a 9-a, a avut la start și cinci sportivi din Vrancea. „Este pentru prima oară în istoria județului Vrancea când înotători de aici participă la un concurs oficial”, mi-a spus antrenorul celor cinci înotători, profesorul Ștefan Munteanu.
Pregătiți la piscina ESCAPE din Focșani, focșănenii care au concurat la Cupa Bacăului la sfârșitul săptămânii trecute sunt: Răzvan Purice, 13 ani, elev la Școala 5 – a concurat la 200 metri liber și 100 metri spate; Alexandru Benguș, 10 ani, elev la Școala 10 – a concurat la 50 metri fluture și 50 metri spate; Matei Sandu, 9 ani, elev la Școala 1 – a concurat la 50 metri fluture, 50 metri spate; Sonia Ștefan, 9 ani, elevă la Școala 5 – a concurat la 50 metri spate; Ioana Pătrașcu, 9 ani, elevă la Școala 2 – a concurat la 50 metri spate. Într-un concurs cu peste 300 participanți și la prima lor întrecere națională, înotătorii de la piscina ESCAPE, pregătiți de profesorul Ștefan Munteanu, au avut o prestație mai mult decât onorabilă! „Nu au fost nici în frunte, dar nici în coadă! Din punctul meu de vedere, foarte bine!”, mi-a spus antrenorul Ștefan Munteanu, foarte cunoscut de la atletism! Am mai aflat de la același reputat profesor că înotătorii focșăneni nu sunt legitimați la vreun club, că au paticipat pe cont propriu la Bacău. Că la Focșani lucrează în bazin de 15 metri iar la Cupa Bacăului sunt 50 de metri. Că ar fi preferat ca prima ieșire a sportivilor să fie într-un bazin de 25 de metri, dar că părinții au decis că este bine și în unul de 50 de metri și au avut dreptate!

Pe vremea ministeriatului Sorina Plăcintă, pe când autoritățile locale încercau să înscrie un bazin olimpic pe lista investițiilor pentru Focșani, doamna ministru și-a justificat opoziția prin lipsa unei echipe de polo la Focșani. Acum nu este echipă de polo, dar un grup de înotători ce merg la concursuri oficiale este! Iar bazinul olimpic de înot urmează să fie terminat în primăvara viitoare. Altfel spus, înotătorii focșăneni vor avea cum să se pregătească în bazin mai lung de 15 metri. Chiar în unul olimpic! Mai rămâne să fie înființat și un club de înot sau măcar o secție de înot – poate și de polo, la unul dintre cluburile sportive din Focșani!           

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?