Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO şi GALERIE FOTO : Și cerul a plâns la înmormântarea comisarului șef Maricica Olaru, fosta șefă a Serviciului Pașapoarte Vrancea


Comisarul-șef Maricica Olaru, fosta șefă a Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Vrancea, a murit vineri după amiază, acasă. Trupul neînsuflețit a fost depus la capela Bisericii unde slujește preotul Fusaru, de vizavi de restaurantul Central. Maricica Olaru suferea de multă vreme de o boală necruțătoare, iar la conducerea Serviciului fusese împuternicită subcomisar Simona Mădălina Maghiaru Dumitrache.
    Râuri de lacrimi au curs duminică la înmormântarea comisarului șef Maricica Olaru. Parcă și Cerului i-a părut rău că acest om minunat a plecat din lumea celor vii, ploaia torențială neoprindu-se nici măcar o secundă. Pe o vreme câinoasă, când toată lumea preferă să stea cuibărită în propriile așternuturi, Maricica Olaru a plecat să-și doarmă somnul de veci într-un loc mai bun. Ploaia mocănească ce a început încă de la primele ore ale dimineții, nu i-a împiedicat pe cei care au cunoscut-o să treacă pe la catafalcul ei, să aprindă o lumânare și să-i aducă o floare minunatului om ce a plecat prea devreme de pe această lume, la doar 52 de ani. Rude, prieteni dar și colegi, cu toții au vărsat o lacrimă pentru omul minunat care a fost, cu un caracter pe care rar îl mai întâlnești în ziua de azi. „Am venit să-i aprindem o lumânare și să ne rugăm pentru sufletul ei. A fost un om deosebit”, ne-a spus o prietenă a familiei îndoliate. „Ne-a fost colegă, ne-am înțeles foarte bine. Era un om săritor, pe toată lumea ajuta dacă putea. Păcat că a plecat dintre noi prea devreme”, a adăugat o colegă de serviciu.
    Comisarul șef Maricica Olaru lucra la Serviciul Pașapoarte încă din anul 1990, iar din 2005 până în 2014 când s-a pensionat a fost șefa acestui serviciu. Nu a lipsit de la înmormântare nici șeful Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, comisar șef Ionel Popescu, care a fost alături de familia grea încercată. „O pierdere extrem de grea, foștii colegi deplâng moartea prematură a colegei noastre. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească. Vom fi mereu alături de familie ori de câte ori va fi nevoie”, a spus comisar șef Ionel Popescu, șeful IPJ Vrancea. 


  
 Aproximativ 100 de persoane au venit ieri la biserica de lângă Balada și nu au plecat până ce cortegiul funerar nu s-a urnit pentru a porni pe ultimul drum al Maricicăi Olaru spre satul Hângulești din comuna Vulturu, de unde este familia soțului, pentru a fi înmormântată. Răpusă de durere, fiica Maricicăi Olaru ne-a povestit printre lacrimi cum s-a luptat pentru viață mama sa. „Mama a fost mereu o luptătoare, dar de când i s-a descoperit boala a luptat și mai mult pentru viața sa. A suferit mult și vineri dimineața boala s-a dovedit a fi mai puternică și mama s-a stins acasă, în patul ei”, ne-a spus fiica Maricicăi Olaru. Cu băiatul în schimb nu am putut vorbi, era devastat de pierderea mamei sale. Dar cel mai tare plângea bătrâna mamă, care și-a văzut copilul în sicriu. Nu s-a dezlipit de coșciugul din biserică și striga numele fiicei sale necontenit. Prin așa ceva nu ar trebui să treacă nici un părinte, în legea firii stă scris cum că tinerii trebuie să-și îngroape părinții și nu invers. La ieșirea din biserică a trupului neînsuflețit al celei ce a fost Maricica Olaru, o gardă formată din jandarmi i-a dat ultimul onor în timp ce o trompetă a intonat a jale marșul mortuar.
    Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o odihnească! 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?