Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Forțe de ordine impresionante asigură securitatea participanților la Bachus 2016


Toate forțele de ordine din Focșani au fost mobilizate pentru a asigura ordinea și siguranța publică la Festivalul Viei și Vinului Bachus 2016. Aproximativ 110 jandarmi, 100 polițiști și 15 pompieri vor acționa pentru a preveni și combate eventuale fenomene infracționale, pe toată durata manifestărilor.
„Aproximativ 110 jandarmi, 100 polițiști și 15 pompieri vor acționa în sistem integrat pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la «Festivalul Inaternațional al Viei și Vinului – Bachus 2016». În perioada 13-16.10.2016 în Piața Unirii și Grădina Publică din municipiul Focșani se vor desfășura manifestări cultural artistice dedicate «Festivalului Internațional al Viei și Vinului – Bachus 2016», activități organizate de Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Local Focșani și Centrul Cultural Vrancea. La acest eveniment de amploare vor participa importante formații și trupe de muzică populară și ușoară, artiști naționali și internaționali, de asemenea se estimează participarea unui număr însemnat de persoane. Pentru buna desfășurare a acestor activități, Jandarmeria Vrancea coordonează în sistem integrat  activitățile specifice de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități, precum și pe străzile adiacente”, au transmis reprezentanții IJJ Vrancea.

„Jandarmeria Vrancea reamintește că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, este interzisă și constituie infracțiune conform Codului Penal, participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora. De asemenea, conform Legii 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii, vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii județene sau prefecturi și efectuarea de activități de comerț, cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită constituie contravenții. În scopul prevenirii incidentelor nedorite, jandarmii recomandă cetățenilor: să respecte recomandările forțelor de ordine care acționează în zonă, să fie atenți la bunurile și obiectele personale (genți, poșete, etc.), să nu lase la vedere în autoturisme, bunuri de valoare care pot atrage atenția (obiecte de îmbrăcăminte, bani, documentele personale sau ale mașinii), să evite consumul excesiv de alcool, să nu depășească limitele decenței socio-morale în manifestările comportamentale, să evite persoanele care se află în stare de ebrietate și să nu intre în discuții contradictorii cu acestea, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică. De asemenea, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forțelor de ordine sau să apeleze la numărul unic de urgență 112”, au mai transmis jandarmii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?