Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Tinerii iubitori de folclor și tradiții se pot face remarcați la Bachus 2016


Consiliul Județean Vrancea va organiza mai multe manifestări în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2016”. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 13-16 octombrie, în Piața Unirii din  Focșani. În cadrul acestui eveniment, municipiul Focșani devine capitala vinurilor românești. Concursul gastronomic „Bucătarul de aur”, evenimentul velo denumit „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”, Concursul Național de Vinuri „Bachus” 2016, sunt doar câteva dintre „ingredientele” Festivalului „Bachus 2016”.
    Cea de-a VII-a ediție a concursului de interpretare a cântecului tradițional „Cântece de Viță Veche” va fi organizat la Focșani, în cadrul „Bachus 2016”. Scopul evenimentului este acela de descoperire de noi talente, promovarea lor și punerea în valoare a cântecului tradițional din diferite zone ale țării și ale Republicii Moldova, în special a celor cu tradiție vini-viticolă. La concurs sunt invitați să participe câte un concurent din fiecare județ, având vârsta cuprinsă între 16-30 ani. Concursul se va desfășura sub forma unui spectacol cu public iar aprecierea concurenților va fi făcută de către un juriu alcătuit din personalități ale genului. Concurenții vor fi evaluați ținându-se seama de mai multe criterii: calitățile vocale, acuratețea intonației, calitatea interpretării, autenticitatea și valoarea artistică a pieselor prezentate, dicția, ținuta scenică, frumusețea și autenticitatea costumului  popular. „Vă așteptăm să dăm cep la butoi, începând de joi, 13 octombrie 2016. În Piața Unirii din municipiul Focșani, la Vrancea – cea mai renumită podgorie din România”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de socializare a evenimentului.
    Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2016” reprezintă un prilej pentru pasionații de vin să se întâlnească cu somelieri celebrii, care îi vor învăța cum se degustă un vin și cum poate fi el asociat cu diverse mâncăruri. Astfel, săptămâna viitoare, de vineri și până duminică, toți cei care sunt interesați de modalitatea de degustare a vinurilor pot participa, gratuit, la lecțiile de degustare organizate de  Consiliul Județean Vrancea în colaborare cu Organizația Somelierilor din România. Și anul acesta, somelierii vor să realizeze un record personal – o lecție de degustare în aer liber pentru minim 50 de persoane. Lecțiile de degustare sunt destinate doar persoanelor care au împlinit 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?