Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Primarul Iulian Nica: „Am fost și voi rămâne alături de profesori!“


Primarul Iulian Nica a participat, ieri, la manifestările dedicate Zilei Mondiale a Educației, organizate de Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” și Liceul Teoretic „Ioan Slavici”. Cu acest prilej, edilul șef și-a reconfirmat sprijinul față de învățământul păncean, evidențiind rolul important al cadrelor didactice în comunitatea locală. „Ziua Mondială a Educației îmi oferă prilejul de a-mi exprima respectul și admirația pentru activitatea pe care o desfășurați zi de zi și de a vă mulțumi, totodată, pentru dăruirea și pasiunea manifestate în educarea tinerilor noștri. Administrația locală consideră învățământul un domeniu prioritar, dovadă în acest sens fiind investițiile ce au ca scop crearea celor mai bune condiții pentru desfășurarea actului educativ. Tocmai de aceea, vreau să vă asigur de faptul că am fost și voi rămâne mereu alături de profesori, având convingerea că rolul lor este foarte important în comunitate”, a declarat primarul Iulian Nica.
Edilul le-a mulțumit tuturor celor direct implicați în procesul educativ – educatori, învățători, profesori – pentru faptul că, zi de zi, le insuflă elevilor dragostea față de școală și curajul de a atinge culmile performanței. „Să păstrați nealterată pasiunea pentru activitatea nobilă pe care o desfășurați și visele dumneavoastră să prindă contur așa cum, datorită dumneavoastră, multe din visele noastre au devenit realitate! Vă urez sănătate și putere de muncă pentru a vă continua munca pe care o faceți cu atât de multă dăruire! Să aveți parte de realizările și satisfacțiile pe care le așteptați! La mulți ani!”, le-a transmis cadrelor didactice primarul Iulian Nica.
Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Educației de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” au inclus un program artistic susținut de Giada Giardinelli, Ana Maria Gonciar și Miruna Anicăi-Ifrim, urmat de momentele artistice pregătite elevii Liceului de Muzică și Arte Plastice „Gheorghe Tăttărăscu” din Focșani. Ei au avut în repertoriu cântece corale și partituri de vioară, pian și chitară.
Liceul Teoretic „Ioan Slavici” a sărbătorit Ziua Educației prin lansarea volumului de versuri „Totem”, semnat de profesoara Ioana Luiza Micu. Despre carte și autoarea ei au vorbit profesorii Nicoleta Racoviță, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” și Constantin Macarie, de la Soveja, iar actorii Trupei de Teatru „Protha” au recitat poezii din volumul ce a văzut lumina tiparului la Editura „Ateneul Scriitorilor” din Bacău. Programul pregătit de liceenii de la „Ioan Slavici” a mai inclus melodii interpretate de Anastasia Èšopa și Ilaria Denisa Popa, recitaluri de pian și chitară susținute de Andrei Pănescu și Răzvan Gherghinoiu, precum și un moment de dans sportiv, pregătit de elevii claselor a V-a și a VI-a. De asemenea, Trupa de Teatru „Protha” a prezentat, în premieră, dramatizarea „Toți suntem egali”, ce va fi propusă pentru Concursul Național „Euroscola” 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?