Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Sancțiuni cu nemiluita în cadrul campaniei de educaţie rutieră „Alege viaţa!”


Polițiștii de la rutieră au răspuns „prezent” în cadrul proiectului EDWARD – Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal, derulat din cadrul campaniei naționale de educație rutieră „Alege viața!”. Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal a fost pe 21 septembrie, dar oamenii legii vrânceni au acționat pe tot parcursul săptămânii trecute. În toată această perioadă, ei au aplicat nu mai puțin de 1.360 de amenzi, dintre care 1.306 în regimul rutier. Nu s-a înregistrat nici un deces provenit din accidente rutiere, spun polițiștii.
Din totalul sancțiunilor aplicate, peste 450 de șoferi au fost amendați pentru viteză, 169 pentru necuplarea centurii de siguranță și 45 de conducători auto au primit amenzi pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. Totodată, au fost reținute peste 50 de permise de conducere, dintre acestea 39 fiind pentru viteză excesivă.
Nici pietonii sau bicicliștii nu au scăpat de amenzi atunci când au încălcat legea. Astfel, 127 de pietoni, 19 bicicliști și 13 căruțași au primit amenzi. „Proiectul european EDWARD, din cadrul campaniei naționale de educație rutieră «Alege viața!», a mobilizat polițiștii vrânceni prin organizarea unor acțiuni ce au vizat asigurarea și menținerea unui trafic rutier care să se desfășoare în siguranță. Putem spune că proiectul și-a atins scopul, deoarece nu s-a înregistrat nici un deces provenit din accidente rutiere în această perioadă. În schimb, polițiștii de la rutieră au aplicat 1.360 de sancțiuni în total, iar dintre acestea 1.306 numai în regim rutier. Menționăm că au fost aplicate 455 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale pe anumite tronsoane de drum, pentru necuplarea centrurii de siguranță au fost sancționați 169 conducători auto, două persoane pentru alcool, iar pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii au fost aplicate 45 de sancțiuni. De asemenea, 127 pietoni au fost sancționați pentru nerespectarea normelor de circulație, 19 bicicliști și 13 căruțași, iar restul de 459 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri. Tot în această perioadă au fost reținute 51 de permise auto, dintre acestea 39 pentru viteză, și au fost reținute și 29 de certificate de înmatriculare”, a precizat inspector Valentina Stanciu, de la Poliția Rutieră Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?