Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Începe „Săptămâna prevenirii criminalității“


„Săptămâna prevenirii criminalității” a ajuns la cea de-a XI-a ediție. Activitățile desfășurate cu acest prilej vor avea loc în perioada 26-30 septembrie și se urmărește sensibilizarea populației cu privire la importanta prevenirii criminalității și la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale. „În perioada 26- 30 septembrie 2016, se va derula, la nivel național și local, cea de-a unsprezecea ediție a evenimentului «Săptămâna prevenirii criminalității». Activitățile desfășurate anterior au reușit să atragă atenția unui număr mare de cetățeni care s-au implicat activ în manifestări și au recepționat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituția Poliției Române. Recomandările preventive și demersurile Poliției de respectare a prevederilor legale au fost cu atât mai apreciate cu cât au fost prezentate într-o manieră interactivă și inovativă. Anul acesta campania urmărește sensibilizarea populației cu privire la importanța prevenirii criminalității și la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale”, se arată într-un  comunicat al IPJ Vrancea.

Activitățile evenimentului, la care sunt invitate să participe cât mai multe persoane:

Luni, 26.09.2016: Prevenirea delincvenței juvenile – prioritate națională
– La toate subunitățile din mediul rural și urban, polițiștii de proximitate vor realiza dezbateri preventive cu elevii unităților de învățământ, elevii vor viziona filme cu tematică și prezentări Power Point.
– În cadrul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Secția pentru Copii și Tineret, se va realiza o expoziție de carte cu tematică și un punct de informare „Împreună pentru prevenirea delincvenței juvenile”.
– CAPC în colaborare cu SOP, DJTS Vrancea, CPECA,  Asociația Sf. Nicolae cel Milostiv Iași: va fi realizată o activitate de prevenire dezbatere și concurs – „Sportul, o alternativă a prevenirii delincvenței juvenile!”. La ora 11.00, la Sala Polivalentă, liceenii de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” și cei de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Focșani vor participa la activitate.
– Activitățile vor fi popularizate pe pagina de Facebook a DJST Vrancea – Centrul de tineret.

Marți, 27.09.2016: Prevenirea victimizării minorilor – prioritate națională
– Polițiștii de proximitate de la subunități vor realiza dezbateri preventive cu elevii școlilor aflate pe raza de competentă.
– În cadrul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Secția pentru Copii și Tineret, se va realiza o expoziție de carte cu tematică și un punct de informare „Împreună pentru prevenirea delincvenței juvenile”.
– CAPC în colaborare cu DJST Vrancea va organiza o activitate preventivă „Cafeneaua prevenirii – Siguranța ta contează!”, la Sala Polivalentă din municipiul Focșani la ora 10.00. La activitate vor fi prezenți partenerii de la ISJ Vrancea, mass-media, CPECA, DGASPC Vrancea, ANITP – Centrul Regional Galați, Asociația Sf. Nicolae cel Milostiv Iași, părinți, elevi. Din partea IPJ vor participa polițiștii de la Serviciul Ordine Publică și SCCO.
– Activitățile vor fi popularizate pe pagina de Facebook a DJST Vrancea – Centrul de tineret

Miercuri, 28.09.2016: Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului – prioritate națională
– În municipiile Focșani și Adjud și în orașele Panciu, Odobești și Mărășești vor fi realizate activități de prevenire a tâlhăriilor, furturilor din locuințe și din autoturisme, prevenirea înșelăciunilor,  dezbateri preventive cu grupurile țintă.
– În municipiul Focșani CAPC și SOP vor realiza  activități de informare la o societate comercială unde angajații sunt cu preponderență femei.
– La toate posturile de poliție comunale în intervalul orar 11.00-13.00, polițiștii vor realiza info-chioșcuri, vor fi purtate discuții preventive cu cetățenii. Domenii abordate: prevenirea furturilor din locuințe, prevenirea tâlhăriilor și a înșelăciunilor, prevenirea violenței. CAPC și SOP vor participa le activitățile organizate în mediul rural.
         
Joi, 29.09.2016: Prevenirea infracțiunilor cu violență
– CAPC, SOP și SIC vor organiza o dezbatere cu membrii clubului Seniorilor, ora 10.15, în municipiul Focșani.
– La toate subunitățile din mediul rural și urban, polițiștii desemnați vor realiza dezbateri preventive cu grupurile țintă.

Vineri, 30.09.2016: Siguranța rutieră
– La nivelul fiecărei subunități de poliție, vor fi desfășurate activități educativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza de competentă.
– Realizarea unui info chioșc, cu materiale informative, în cadrul Bibliotecii Județene Secția pentru Copii și Tineret din municipiul Focșani.
– Vor fi realizate exerciții de traversare corectă a străzii, cu preșcolarii unor  grădinițe din municipiul Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?