Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO : Handbal, Liga Națională – Final dramatic în Polivalentă!


Formații
CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Cadăr  – 1, Gramatic, Rotaru, Miroiu – 5, Popa – 1, Neață, Èšuțu – 5, Rață – 5, Eros, Răpciugă – 1, Năstăsie – 8, Gheorghe, Mocanu.

Politehnnica Timișoara: Păiuș, Wokan, Neamțu, Lasica – 4, Savic, Ștefan – 1, Vîlceanu, Marjanovic – 8, Szentpeter, Lazarov – 8, Pejovic, Fenici – 2, Simovic – 2, Santeiu – 1.

CSM Focșani 2007 a trecut, din nou, pe lângă o mare victorie! Sâmbătă seara, în Polivalentă, în minutul 55,38 când Èšuțu dus scorul la 26-21, părea că focșănenii au spart ghinionul ultimelor secunde și că nu mai pot fi ajunși pe puternicii lor adversari! S-a întâmplat, însă, ca timișorenii să găsească resursele să revină și să egaleze în minutul 59,58, tot așa cum gazdele reușiseră un tur de forță impresioannt care îi dusese de la 20-20 în minutul 50, la acel 26-21 când mai erau 4 minute și 22 de secunde de joc!
De la acel moment a început o perioadă scurtă și densă de evenimente defavorabile focșănenilor și care ar putea constitui pentru ei obiect de studiu de caz despre cum să-și conserve un avantaj consistent și să câștige cu echipe din categoria granzilor handbalului românesc. De fapt, incorect spus românesc, ci din România în condițiile în care echipa Timișoarei au avut în componență nu mai puțin de nouă jucători din spațiul ex-iugoslav!
În acele mai puțin de cinci minute au fost și două eliminări a căror justețe este discutabilă, și care au pus CSM Focșani 2007 să evolueze patru minute cu un om mai puțin. Dar au fost și două mari erori de transmitere a mingii comise de focșăneni care le-au adus, prin ricoșeu două goluri oaspeților, ultimul, cel al egalării, în ultimele trei secunde ale meciului! În aceleași minute, senzaționalul Emilian Marocico reușise două parade impresionante, insuficiente pentru a opri marșul spre egalare al timișorenilor, aflați cu un jucător în plus în teren! S-a repetat aproape trasă la xerox situația prin care au trecut jucătorii focșăneni – și odată, cu ei, extraordinarii lor suporteri – în meciul cu Steaua București!
Dincolo de frustarea trăită de această nouă ratare a unei victorii meritate, rămâne adevărul că formația CSM Focșani 2007 a jucat admirabil și că antrenorul Viorel Ciubotaru, obligat să stea în tribună, așa cum a decis Comisia Centrală de Disciplină a FRH, a pregătit meciul ca la carte, dar că tensiunea unei întâlniri cu un adversar cum este Timișoara poate crea situații greu de controlat așa cum a fost finalul de meci de sâmbătă seara. Este cert că echipa Focșaniului are potențial, are valoare și dacă va învăța să aibă abilitatea să gestioneze cu mai mult sânge rece finalurile pe muche de cuțit va avea zile senine în Liga Națională! 
Despre jocul în sine, de spus doar că exceptând debutul de meci, când erau conduși  5-4, și minutul 44 când timișorenii avea un gol avans (17-16), și câteva situații de egalitate, s-au aflat elevii profesorului Viorel Ciubotaru, tot timpul la conducerea jocului chiar dacă handbaliști valoroși precum Ragea, Băluț sau Enache au fost în tribună, accidentați!
Sâmbătă, 1 octombrie, CSM Focșani 2007, care se află pe locul 11, cu cinci puncte va juca în deplasare cu CSM Făgăraș, echipa de pe ultimul loc al clasamentului, cu zero puncte! 
          

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?