Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Patron de stână în arest. El ar fi vrut în arest la domiciliu


Administratorul unei stâne, acuzat de tentativă de omor, victimă fiind un copil, rămâne după gratii. El a cerut judecătorilor de la Tribunalul Vrancea plasarea în arest la domiciliu, dar solicitarea sa a fost respinsă. „Menține măsura arestării preventive a inculpatului Lădaru Vasile. Respinge cererea privind luarea măsurii arestului la domiciliu. Cu drept de contestație”, este decizia luată de magistrații Tribunalului Vrancea.
Reamintim că administratorul unei stâne din județul Vrancea, care în urmă cu câteva luni i-a tăiat scalpul unui minor, care îi era angajat, a fost trimis deja în judecată. Procurorii susțin că Vasile L., în vârstă de 47 de ani, i-a spus minorului de doar 13 ani să se tundă și cum acesta nu a făcut-o, a vrut să-i dea o lecție. El a luat un cuțit și în loc să-i taie acestuia doar părul, i-a tăiat inclusiv scalpul. În urma incidentului, băiatul ar fi vrut să plece de la locul de muncă și să se ducă acasă, la părinți, dar patronul său l-a amenințat cu moartea.
Ciobanii care lucrau la stână au anunțat poliția, iar copilul a fost dus la spital, unde a primit îngrijiri medicale. Conform certificatului medico-legal, bărbatul i-ar fi provocat copilului o plagă tăiată în zona parieto-occipitală cu deficit tegumentar, pentru care a necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

Inițial, Vasile L. a fost acuzat de vătămare corporală, rele tratamente aplicate minorului și încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condițiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activități cu încălcarea prevederilor legale, referitoare la regimul de muncă al minorilor. După evaluarea raportului medico-legal, lui Vasile L. i-a fost schimbată încadrarea în tentativă la omor calificat, amenințare, încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condițiilor legale.
Procurorii mai spun că Vasile L. nu este la prima abatere. El are antecedente pentru comiterea de fapte de violență. „Vasile L., în vârstă de 47 ani, din localitatea Bârsești, este trimis în judecată pentru tentativă la omor calificat, amenințare, încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condițiilor legale. La data de 7 iunie 2016, Vasile L. l-a luat pe un minor de 13 ani într-o dependință a stânei unde acesta lucra și i-a tăiat părul, provocându-i o plagă tăiată în zona parieto-occipitală cu deficit tegumentar, pentru a cărui îngrijire a necesitat 25-30 de zile. Totodată, Vasile L. l-a amenințat pe copil cu moartea din cauză că minorul a vrut să plece de la stână după incident. Inculpatul a fost reținut pentru faptele sale în data de 9 iunie 2016, iar pe 10 iunie 2016 a fost prezentat la arestare. La judecătorie a fost respinsă cererea de arestare și i s-a dat control judiciar. Procurorii au făcut recurs la Tribunalul Vrancea și acesta a fost arestat pe 22 iunie 2016. Inițial, fapta a fost încadrată cu loviri și alte violențe și amenințare, iar mai apoi, în urma raportului medico-legal, s-a făcut schimbarea de încadrare pe tentativă la omor calificat. În prezent, Vasile L. se află în arest. La interogatoriul procurorilor, inculpatul nu a recunoscut nimic, a declarat doar că băiatul nu lucra la el, ci venise în vizită la fratele său în vârstă de 15 ani, care lucra cu acte în regulă la stână. Bărbatul a mai spus că a vrut să-l tundă pe minorul de 13 ani, dar că acesta s-a mișcat și i-a tăiat scalpul din greșeală”, au precizat procurorii vrânceni.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?