Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : O organizație din Turcia a modernizat Şcoala ,,Principele Radu“ din Adjud, la îndemnul Alteței Sale Regale


Conducerea Åžcolii Gimnaziale „Principele Radu” din Adjud a inaugurat, ieri, Laboratorul de informatică și dotările cu aparate și materiale sportive ale sălii de sport, È‹n prezența Alteței Sale Regale, Principele Radu, a  coordonatorului  Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), Haci Ahmet Daștan, împreună cu un grup de colaboratori și reprezentanți ai Ambasadei Turciei la București. Valoarea investiției este de 120 de mii de lei. Agenția TIKA, la solicitarea ASR Principele Radu, a sponsorizat cu echipamentul aferent sala de sport și laboratorul de informatică. La eveniment au mai fost prezenți deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, primarul Municipiului Adjud, Constantin Armencea, viceprimarul Claudiu Cristea, directorul Casei de Cultură ,,Tudor Vornicu”, Ion Catană, inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, Marilena Oprea.
    După inaugurare, directoarea Åžcolii „Principele Radu” din Adjud, Mihaela Armencea a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat în derularea acestor proiecte care oferă un act educațional modern pentru cei peste 300 de elevi ai școlii. „Vreau să vă mulțumim încă o dată pentru grija și bunăvoința pe care ați avut-o atât Alteța Voastră Regală Principele Radu cât și Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA. Tot ceea ce vedeți în sala de sport dar și în laboratorul de informatică este urmare a bunăvoinței pe care ați avut-o să ne sponsorizați, să ne ajutați ca procesul instructiv educativ din școală să se desfășoare în condiții din ce în ce mai bune și ca școala noastră să arate din ce în ce mai bine. Vrem și sperăm ca această colaborare să nu se încheie aici, noi mai avem foarte multe idei și sperăm să ne ajutați și în continuare”, a precizat directoarea Mihaela Armencea.
    Coordonatorul  Agenției de Cooperare si Coordonare Turcă, Haci Ahmet Daștan a declarat că proiectul a fost implementat în trei luni de zile. Acesta a făcut o scurtă prezentare a  Agenției, precizând că este o organizație guvernamentală turcă care oferă suport tehnic în vederea dezvoltării comunităților locale. TIKA are 54 de birouri deschise în 52 de țări, iar în prezent implementează diverse proiecte în 200 de țări. În România, TIKA are deschis un birou și funcționează de un an și jumătate. „În acest an și jumătate am derulat și derulăm proiecte pe întreg teritoriul României, proiecte care au avut ca destinație diverse sectoare începând cu educație, cultură, sănătate sau sport. Acest proiect a fost implementat în numai trei luni de zile și ne bucurăm că am reușit să oferim sprijin elevilor de la Școala Principele Radu din municipiul Adjud”, a spus  coordonatorul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă, Haci Ahmet Daștan.
    La rândul său, Principele Radu a declarat că este bucuros că Turcia se numără printre cele două națiuni care în perioada post decembristă au arătat cea mai mare încrederre și deschidere pentru țara noastră, din punct de vedere economic, menționând că cealaltă țără este Italia. „Timp de 25 de ani, cele două țări prietene, Turcia și Italia, au susținut țara noastră chiar și în perioade în care România nu prezenta încredere pentru partenerii europeni, zeci și zeci de firme care au investit la noi și care au ajutat mult economia românească”, a afirmat Alteța Sa Regală, Principele Radu. Acesta a făcut o scurtă incursiune în istorie precizând că în ultima sută de ani familia regală a României a avut strânse legături cu autoritățile din Turcia. „Faptul că o agenție guvernamentală din Turcia înțelege să investească în viitorul copiilor din România este o admirabilă măsură care ne inspiră și pe care o respectăm pentru valoarea ei, pentru că acești copii din Adjud sunt cei care peste 20-30 de ani vor da pe laureații premiului Nobel, pe marii artiști ai lumii, într-o lume fără bariere și acest lucru ne va da atunci mândrie tuturor celor care suntem azi în această sală”, a mai spus Alteța Sa Regală, Principele Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?