Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO : Fotbal, juniori A – Meci cu patru eliminări pe Milcovul! Subtitlu: LPS Focșani – LPS Galați 0-2 (0-1)


Formația LPS Focșani: Glavana – Dediu, Doagă, Tănăsache, Tănase – Bogdan – Budeanu, Salaoru, Carabă, Zaharia – Pîrvu. Au mai intrat Mititelu, Moisă, Mihalache, Mariș.
Primul joc al dublei dintre echipele LPS Focșani și LPS Galați, de sâmbătă, de pe Milcovul, cel al juniorilor A, a debutat frumos, cu două echipe cu partituri elaborate, cu mulți fotbaliști tehnici și rapizi. Gazdele, cu un plus de inventivitate în atac, și-au creat câteva situații de gol, nefinalizate, dar în apărare au avut mai multe moment de slăbiciune, la unul dintre acestea gălățenii reușind să deschidă scorul: 0-1! Era minutul 44, când o minge pierdută la centrul terenului i-a prins pe  focșăneni dezorganizați în apărare, cu o mare zonă neacoperită. Pe acolo au sprintat oaspeții, extrema lor dreaptă a șutat pe jos la colțul lung, Glavana a respins în lateral, acolo de unde, nemarcat, un adversar a trimis mingea în poarta goală! 
Așa cum decurseseră lucrurile pe teren în prima repriză, era de așteptat ca în cea de a doua, elevii profesorului Alin Samoilă-Sava să forțeze și să egalaze, pentru că dovediseră că au calitatea necesară. Însă un al doilea galben primit de Tănase în minutul 50 a lăsat LPS Focșani în zece și doar posibilitatea egalării părea o opțiune de luat în calcul pentru Focșăneni. Zece minute mai târziu, după ce Doagă a primit un cot în gură de la un gălățean, s-a creat o busculadă și LPS Galați a rămas la rândul său cu zece jucători. În minutul 70, oaspeții au rămas în 9 după o nouă eliminare și varianta victoriei reapăruse pentru focșăneni care s-au dus în atac, au bombardat poarta gălățenilor al căror portar s-a dovedit imbatabil, reținând ori respingând mingi pe care scria gol! Iar atunci când, în minutul 72, la capătul unei acțiuni șnur, golul părea doar o formalitea, la metri de poarta gălățenilor Budeanu a călcat pe minge! A urmat pasa lungă a oaspeților, șutul respins greu de Glavana și reluara mingii în plasă pentru 0-2! În minutul 84, Budeanu a atacat fără rost potarul advers în suprafața de protecție a acestuia, a primit galben și și-a lăsat echipa în 9 oameni! Până al final nu s-a mai întâmplat nimic de semnalat! 
Gazdele nu au jucat rău, însă au intrat în jocul obstrucționist al oaspeților și și-au pierdut luciditatea la finalizare într-un meci pe care l-au controlat în cea mai mare parte! 
De la LPS Focșani au lipsit Viorel Cristea și Valentin Marin, accidentați iar Alexandru Duca a fost transferat la seniorii CSM Focșani 2007.   
Miercuri, 7 septembrie, LPS Focșani va juca în deplasare cu ACS Dacia Unirea Brăila.  
      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?