Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Dosarul lui Ibriș, „șoferul penal“ al Vrancei, și al mamei lui, amânat pentru câteva zile


Judecătorii Tribunalului Vrancea au amânat pentru data de 28 august discutarea măsurilor și excepțiilor dispuse de judecătorul de cameră preliminară în cazul lui Cristinel Viorel Ibriș (FOTO) și al mamei sale, Angelica Ibriș. Termenul inițial a fost vineri, dar judecătorul de ședință a constatat că nu este îndeplinită procedura de citare cu femeia. „Amânat pentru îndeplinirea procedurii de citare cu Ibriș Angelica. (…) Încheiere de ședință 19.08.2016”, se arată pe portalul instanâelor de judecată.
Cei doi au fost trimiți în judecată la sfârșitul lunii iunie. Potrivit procurorilor, în noiembrie 2015, Cristinel Viorel Iriș ar fi falsificat două ștampile pentru eliberarea unui certificat de deces pe numele său, apoi a folosit certificatul constatator al decesului aplicând cele două ștampile. Anchetatorii spun că scopul falsificării certificatului de deces a fost acela de a-l scăpa pe bărbat de un proces pe care îl avea în județul Prahova.
Tot în acest caz, a fost trimisă în judecată și mama bărbatului, care este acuzată de uz de fals. Aceasta a depus anul trecut, la Direcția de evidență a persoanelor din sectorul 3 București, certificatul constatator de deces al fiului său, falsificat chiar de acesta. Asta deși ar fi știut că este un fals. În schimb, i-a fost eliberat un certificat de deces pe numele lui Cristinel.
La audieri au recunoscut faptele atât mama cât și fiul. „Cristinel Viorel I. în vârstă de 30 de ani din localitatea Jitia este trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea de instrumente oficiale și folosirea de instrumente oficiale false. În 2015, în scopul eliberării unui certificat de deces pe numele său, inculpatul a falsificat două ștampile apoi prin contrafacere a folosit certificatul constatator al decesului aplicând cele două ștampile. Angelica I. de 47 de ani, din Jitia, a fost trimisă în judecată pentru uz de fals. În 2015, inculpata a depus la Direcția de evidență a persoanelor sector 3 București, certificatul de deces falsificat de celălalt inculpat, știind că este fals, în vederea eliberării unui certificat de deces pe numele Cristinel Viorel I. Aceștia au recunoscut faptele”, se arată în rechizitoriu.   
De altfel, încă de la început s-a bănuit că bărbatul, supranumit „șoferul penal” al Vrancei, și-ar fi înscenat moartea. Într-un mail primit pe adresa redacției în noiembrie 2015 eram anunțați că Ibriș a murit după ce i-a stat inima. Într-un alt mail, ni s-a spus că trupul lui Ibriș ar fi fost incinerat. Deși i-am solicitat persoanei care ne-a trimis mail-ul mai multe date despre deces și înmormântare, nu am mai primit niciun răspuns.
La mijlocul lunii ianuarie a.c., Curtea de Apel Ploiești, județul Prahova, a închis procesul penal în ceea ce-l privea pe Ibriș, dar cu toate acestea procurorii au avut dubii cu privire la decesul său, așa că au făcut verificări. După câteva luni, au dat de Cristinel Ibriș viu și nevătămat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?