Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Locuitorii din Vulturu, invitați sâmbătă și duminică la Zilele Comunei


Locuitorii comunei Vulturu sunt invitați de autoritățile locale să participe la cea de-a patra ediție a zilelor comunei care se va desfășura, azi și mâine, pe stadionul din localitate. Festivitățile vor debuta, azi, cu organizarea unei slujbe de pomenire a eroilor. După acest moment va avea loc inaugurarea Sălii de Sport din comună, construită cu fonduri proprii. „Pentru că nu am reușit să avem o sală de sport construită cu bani de la Guvern sau fonduri europene până în prezent, am luat decizia de a construi o sală de sport din fonduri proprii. Sala este complet utilată și dotată pentru activități sportive având inclusiv grupuri sanitare și magazie pentru depozitare echipamente sportive”, a declarat primarul Nicușor Păcuraru. Construcția are o lungime de 32 de metri și o lățime de 14 metri. De această investiție vor beneficia cei 680 de copii din comuna Vulturu, care nu aveau până acum o sală de sport. Sala de sport a fost construită pe locul unei vechi magazii aflate într-un stadiu avansat de degradare. Festivitățile vor continua cu un program artistic susținut de  Fanfara Vulturii Brass Band din Vulturu, corul mixt Åžtefan Andronic și „Rapsodia Vultureană”. Prima zi a manifestărilor dedicate Zilei comunei Vulturu se va încheia cu un program artistic susținut de Maria Murgoci.
    Duminică, începând cu ora 16.00, va avea loc parada costumelor la care sunt așteptați toți locuitorii comunei. Plecarea va avea loc din fața Primăriei Vulturu însoțiți de fanfară, până la Piața agroalimentară din localitate, unde va avea loc un spectacol artistic susținut de ansamblurile folclorice „Chindia” Jitia, „Plaiuri Vrâncene”-Vînători, „Spicul”-Siliștea, Brăila, „Cununița Satului”-Liești, județul Galați, „Tudorencele”, Salcia, județul Brăila, Teodor Damian, Vulturii Brass Band, „Rapsodia Vultureană”, ambele din Vulturu, Ansamblul „Å¢ara Vrancei” și Lorena Frîncu. 
    Primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a precizat că organizarea acestor manifestări are rolul de a-i aduna la un loc pe toți locuitorii comunei. „Dorim ca Zilele comunei Vulturu să devină o tradiție, manifestarea se află la a patra ediție și reprezintă un bun prilej de întâlnire a locuitorilor comunei, dar și un bun prilej de întâlnire cu fiii satului care în prezent au domiciliul în alte localități, dar care nu au uitat nici un moment comuna natală pe care o reprezintă cu cinste în tot ceea ce fac”, a precizat primarul Nicușor Păcuraru.
    Puțini sunt cei care știu că Ansamblul „Rapsodia Vultureană” și Corul mixt „Åžtefan Andronic” au fost înființate la inițiativa primarului Nicușor Păcuraru.
Ansamblul ,,Rapsodia Vultureană” a fost înființat în octombrie  2012. Ansamblul a participat la emisiuni și s-a făcut remarcat la concursuri și festivaluri naționale și internaționale. Anul acesta în luna aprilie ansamblului „Rapsodia Vultureană” i s-a alăturat un număr de 60 membri noi, în prezent ansamblul numărând aproximativ 90 de membri, fiind singurul ansamblu de acest fel din județ. Corul mixt „Åžtefan Andronic” a luat ființă în luna iunie 2014. Convins de valoarea educativă a muzicii corale, de puterea acesteia de sensibilizare și culturalizare a publicului spectator, primarul și-a propus înființarea unui cor mixt la nivelul comunei. Dirijorul acestui cor este profesorul Dumitru Sandulachi, care, la solicitarea primarului Nicușor Păcuraru, a început pregătirea, propunând un repertoriu divers și atractiv, care să contribuie la educarea tinerilor și adulților pe plan cultural. În componența acestui cor sunt cadre didactice, medici, săteni, iubitori ai muzicii corale care au dovedit o reală plăcere de a cânta, de a comunica prin intermediul muzicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?