Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO : Fotbal – Dumbrăveniul s-a calificat spectaculos în turul al doilea al Cupei României!


Euromania -AS Gauss Răcăciuni 7-6 (0-0,1-1) după lovituri de departajare
Formații:
Euromania: Bogdan Sava – Negoiță, Gurguiatu, Stanciu, Mihăilă – Căpățână, Rodinel Stan, Niță – Tîlvăr, Lechea, Târcă. Au mai jucat Lera, Onofraș, Apostolescu.
Antrenor, Daniel Bănică
Gauss: Justac – Dobîrceanu, Dediu, Neagu, Dima – Ichim, Boghianu, Pavel, Hermeziu – Sascău, Lupu. Rezerve: Man, Antaluca, Ciubotaru, Gherman, Cheța, Nuțu.
Campioanele și câștigătoarele cupei din județele Vrancea și Bacău s-au întâlnit, miercuri, de la ora 17,30 pe stadionul din Dumbrăveni, în primul tur național al Cupei României. Soare arzător, acoperit trecător cu nori care aveau să aducă pe la jumătatea primei reprisze și o bură de ploaie răcoritoare. Una peste alta, vreme bună pentru fotbal, ca o ofertă tentantă pentru cele două combatante. Oaspeții propuneau o echipă mai experimentată, cu mai mulți jucători validați în competiții de nivelul doi sau trei al fotbalului românesc decât formația gazdelor. Pe teren, lucrurile au arătat, însă, un plus în exprimarea fotbalistică în favoarea Dumbrăveniului care a stăpânit jocul grație unei linii de mijloc laborioase, care a recuperat mult și a construit – Căpățînă, Niță, Rodinel Stan și liniei de apărare în care fundașii centrali Gurguiatu și Stanciu au dat siguranță echipei.
Cele două echipe au făcut un joc elaborat, au ieșit din apărare cu pase, însă ritmul jocului a fost lent, stare explicabilă și prin faptul că, în cazul Euromaniei, cel puțin, jucătorii s-au întâlnit la meci pentru prima oară după încheierea sezonului trecut! De aceea nici nu au fost prea multe situații de gol! Oaspeții au avut prima posibilitate să înscrie în minutul 10, când Sava a scos frumos, de lângă rădăcina barei din stânga sa. Gazdele au răspuns prin șutul lui Tîrcă, din unghi, la colțul lung, dar mingea s-a dus pe lângă stîlpul din partea opusă. Până la pauză nu a mai fost nimic de reținut. În minutul 50 Dima a tras slab pe lângă stâlpul din dreapta lui Sava care fusese prins pe picior greșit. Tîrcă a replicat printr-un șut frumos de pe partea dreaptă, dar peste transversală. A mai fost latul lui Rodinel Stan, de la 8 metri de poartă în minutul 75, însă mingea s-a dus peste poartă și timpul regulamentar s-a scurs fără gol: 0-0. Au urmat prelungirile în care prima ocazie clară a fost a lui Apostolescu – șut razant cu transversala, dar au marcat oaspeții, gol frumos, din unghi ascuțit, prin Pavel. Era ultimul minut al primei reprize de prelungiri. 0-1 împotriva cursului jocului. Dumbrăveniul a cantonat apoi jocul în jumătatea adversă și, fără Negoiță, suspendat pentru două galbene, a reușit să egaleze în penultimul minut al prelungirilor prin Onofrei, puștiul de 17 ani trimis în mod inspirat pe teren de antrenorul Daniel Bănică înscriind cu un șut pe jos, la colțul lung!

S-a făcut 1-1 și peste puțin timp, când aproape se însera, au început loviturile de departajare spre bucuria spectatorilor care așteptau mai multe goluri. Au bătut primii băcăuanii, prin Sascău și scorul departajării s-a făcut 0-1, Niță a fost ghicit de portarul Răcăciunilor apoi Boghianu a făcut 0-2! A marcat cu siguranță Lera pentru 1-2, Dediu a tras peste, apoi a șutat în bară Gurguiatu și a rămas tot 1-2, Ichim l-a imitat, după care gazdele au marcat de fiecare dată: prin Sava, Lechea, Apostolescu, și Căpățînă, în timp ce oaspeții au înscris prin Lupu, Cheța, Dobîrceanu și au ratat la scorul de 5-5. Adăugându-se și golurile din cele 120 de minute jucate, scorul final s-a făcut 7-6 pentru gazde și Dumbrăveniul merge mai departe în Cupa României! Să mai spunem doar că oaspeții au jucat cu o echipă în care erau mulți foști fotbaliști ai FCM Bacău!
A arbitrat impecabil brigada formată din centralul Florin Aurelian Macovei, din Galați, și asistenții Răzvan Bedreagă, din Galați și Florin Iftode, din Tîrgu Bujor.       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?