Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Comănescu a discutat cu ambasadorul Canadei despre vizele pentru români


Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, l-a primit joi pe ambasadorul agreat al Canadei în România, Kevin Hamilton, context în care a reiterat solicitarea pentru soluționarea cât mai rapidă a problemei vizelor pentru cetățenii români, potrivit unui comunicat al MAE. În cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă principalele teme de pe agenda curentă, precum și perspectivele relației bilaterale, fiind subliniat interesul comun pentru dezvoltarea relațiilor politice și economice bilaterale, precum și a legăturilor interumane dintre România și Canada și pentru valorificarea oportunităților de cooperare dintre cele două state, conform celor convenite între prim-ministrul Dacian Cioloș și omologul său canadian, Justin Trudeau, la Ottawa, la 15 iunie.
În comunicat se arată că a fost subliniată și importanța comunității românești din Canada — o comunitate bine integrată în societatea canadiană, cu un înalt nivel de pregătire profesională — ca factor de conexiune suplimentar între cele două state. Ministrul Afacerilor Externe și-a exprimat convingerea că odată cu viitorul Summit UE-Canada, care va avea loc la Bruxelles la sfârșitul lunii octombrie, se va face trecerea la o cooperare politică și economică dintre UE și Canada, aprofundată, pe baze superioare. Demnitarul român a adresat noului șef al misiunii diplomatice a Canadei la București felicitări și urări de succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.
Oficialul canadian a mulțumit pentru primire și a evidențiat interesul și întreaga disponibilitate a autorităților de la Ottawa pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale în toate domeniile, precum cel al apărării și securității, dar și în ceea ce privește cooperarea economică. În cadrul întâlnirii, ambasadorul agreat al Canadei a prezentat copiile scrisorilor de acreditare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?