Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Selecție de tineri pentru laboratorul de educație non-formală


Tinerii, cu vârsta până în 35 de ani, sunt așteptați să participe la cea de-a șaptea ediție a laboratorului de educație nonformală, ce va avea loc în perioada 4-11 septembrie în Complexul Sportiv Național „Izvorul Mureșului”, din județul Harghita. Organizatorul evenimentului este Ministerul Tineretului și Sportului, iar tema principală a acestei ediții este legată de drepturile omului și campania împotriva discursului instigator la ură.
Evenimentul aduce în același loc oameni care își doresc să deprindă metode de învățare în context nonformal care au potențial de a fi folosite în proiecte și activități pentru tineret. Participantii interacționează cu alți oameni cu interese similare. Ediția din acest an se concentrează pe metode care se potrivesc în contextul temei alese. Participanții sunt tineri, lucrători de tineret și studenți, care își doresc să pună în practică metode în comunitățile din care provin.
În cele 6 zile ale evenimentului, participanții au ocazia să se cunoască și să afle informații despre temele din acest an, să participle la 3-4 ateliere experimentând metode diferite, să pună în practică o metodă, să afle de la colegii lor activități, proiecte și experiențe care să îi ajute să găsească formulele cele mai de impact care ar putea avea un efect de schimbare în comunitatea din care fac parte. Obiectivele laboratorului de educație nonformală sunt creșterea conștientizării importanței drepturilor omului și ale campaniei împotriva discursului instigator la ură, creșterea calității activităților de învățăre nonformală în rândul organizațiilor de tineret și a organizațiilor studențești.
Cei care vor să participe trebuie să îndeplinească următoarele condiții de participare: vârsta minimă 18 ani, cu mențiunea că se acceptă 80% doar candidaturile persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, iar 20% dintre participanții selectați pot avea și vârsta peste 35 ani, participarea pe întreaga durată a sesiunilor, completarea formularului de înscriere până la data de 17 august, ora 23:59. Rezultatele selecției vor fi afișate pe site-ul ministerului la data de 24 august.

Sunt 50 de locuri disponibile pentru tineri și lucrători de tineret și 26 de locuri studenți. Pentru laboratorul de educație nonformală nu se percepe taxă de participare, costurile de cazare, masa și formarea fiind asigurate de Ministerul Tineretului și Sportului, iar costurile legate de transport sunt suportate de participant. Informații suplimentare și clarificări pe site-ul Ministerul Tineretului și Sportului, http://mts.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?