Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Subiecte grele, candidați retrași de la examenul de Definitivat


Peste o sută de cadre didactice vrâncene au participat, ieri, la examenul de definitivare în învățământ, care a avut loc la Școala Duiliu Zamfirescu din Focșani. Potrivit inspectorului școlar Bogdan Ciubotaru, niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
La concurs s-au înscris 178 de cadre didactice, dintre care 150 s-au prezentat în sălile de examinare. La final au ajuns să predea lucrările 121, ceea ce înseamnă că 29 dintre candidați s-au retras în primele momente după ce au primit subiectele. „Nu a fost eliminată nicio persoană. La examen au participat 150 de cadre didactice, dar au predat tezele 121. Nu au fost probleme, lucrările fiind trimise în centre universitare de evaluare. Au fost 32 de feluri de subiecte”, a afirmat inspectorul școlar.
Subiectele nu au fost ușoare deloc, spun candidații. Prin urmare, unii dintre ei vor ca modul de susținere a examenului de definitivat să se schimbe. „A fost foarte greu subiectul de la examenul de definitivat de la disciplina noastră. Eu cred că cei care se ocupă de elaborarea acestor subiecte nu prea au treabă cu sistemul de învățământ și realitățile din România. Vă spun la modul serios, deoarece presupun că iau de etalon o super școală din București, unde condițiile sunt excelente, baza materială este de nota 10 plus și așa fac aceste subiecte. Nu înțeleg ce treabă are CDS și CDL în subiectul de la educație fizică! A fost foarte greu, așa cum a fost și la titularizare. Sincer, nu știu ce notă voi lua deoarece nu am reușit să rezolv prea mult. Am înțeles că un coleg de la altă disciplină ar fi scris vreo 18 pagini, dar mă întreb, când a avut timp? Dacă nu se va schimba radical modul de susținere a acestui examen, în sensul că nota la definitivat să fie de minim 7, examenul să se dea la universități, să se facă pregătire înainte riguroasă și să se ia în calcul nota de la proba practică, o să fie în continuare o bătaie de joc. Nu înțeleg de ce susținem proba practică dacă nu se ia în considerație. De ce? Vin, tocesc ca un papagal din cărți, iau notă și în fața copiilor nu știu cum se ține o lecție. Ce este mai important, să cunosc CDS și CDL sau să știu ce trebuie să fac la clasă cu copii? Acest examen trebuie regândit cât se poate de repede”, este de părere Marian, care a susținut definitivatul la educație fizică și sport.
Primele rezultate vor fi afișate pe 11 august. Eventualele contestații pot fi depuse în zilele de 11 și 12 august, acestea urmând a fi transmise la centrele de evaluare/contestații și soluționate în perioada 12-17 august. Rezultatele finale vor fi afișate pe 18 august. Contestațiile trebuie depuse la centrul de examen, iar în contestații candidații trebuie să precizeze următoarele informații: nume, inițiala tatălui și prenumele, codul numeric personal, denumirea centrului de examinare și județul, disciplina la care a susținut examenul și nota luată, pe care o contestă.
Potrivit regulamentului, în perioada 19-30 august va avea loc transmiterea la Ministerul Educației și Cercetării Științifice a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației și cercetării științifice.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?