Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

ISJ Constanţa verifică reclamaţia că la o unitate de învăţământ se strâng bani de la elevi pentru fondul clasei şi cadouri

O echipă de inspectori şcolari a făcut luni verificări la Colegiul Naţional Pedagogic ‘Constantin Brătescu’, după ce Asociaţia Elevilor din Constanţa a sesizat că la unitatea de învăţământ s-ar strânge bani de la elevi pentru fondul clasei şi cadouri, a informat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Aşa cum am procedat şi în cazuri similare anterioare, vom analiza situaţia şi vom lua orice măsură se impune. Apreciez faptul că, spre deosebire de incidentul de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia, ne-au fost transmise informaţii concludente înainte să demarăm ancheta noastră. La ora 12,12 a fost primită pe e-mailul IŞJ Constanţa petiţia AEC”, a anunţat şeful ISJ Constanţa, Sorin Mihai.

Potrivit acestuia, în acest moment o echipă de inspectori şcolari se deplasează la Colegiul Naţional Pedagogic ‘Constantin Brătescu’ din municipiul Constanţa, pentru a ancheta cazul. „I-am solicitat conducerii şcolii să demareze o anchetă pentru a identifica: – persoana care a întocmit tabelul; – persoana care ar fi strâns sumele de bani; – cui aparţin semnăturile din tabel; – cine a solicitat sumele de bani şi în ce scop; – dacă în strângerea de fonduri sunt implicaţi elevi sau angajaţi ai unităţii de învăţământ. În funcţie de datele care vor fi puse la dispoziţie, vom reveni cu precizarea măsurilor luate şi cu toate concluziile anchetei”, a spus inspectorul şcolar general.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat, luni, conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean să trimită o comisie de verificare la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, unde s-ar colecta de la elevi câte 30 de lei pentru fondul clasei şi câte 60 sau 30 de lei pentru cadouri. AEC a lansat un chestionar public pentru ca elevii să poată spune în ce instituţii de învăţământ se strâng bani de la ei, fiind astfel comunicat un tabel cu numele elevilor unei clase de la respectiva instituţie de învăţământ şi cu sumele colectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?