Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Pietoni amendați de polițiști deoarece au traversat strada neregulamentar


Pietonii sunt conștienți că dacă traversează strada neregulamentar pot devein victime ale șoferilor, este concluzia la care au ajuns polițiștii, în urma unei acțiuni pe care au organizat-o pe 1 august. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții IPJ Vrancea, acțiunea a avut drept scop prevenirea accidentelor generate de traversarea neregulamentară a drumului public. „Polițiștii Biroului Rutier Focșani au acționat pe principalele artere de circulație din municipiu și anume: bld. Unirii, bld. București, bld. Independenței, bld. Brăilei, str. Mărășești, str. Cuza-Vodă și str. Republicii. În cadrul acțiunii s-a constatat faptul că, în general, pietonii conștientizează riscul rutier și traversează regulamentar strada pe marcajul pietonal, perpendicular pe axul drumului și după o prealabilă asigurare, respectând marcajele și indicatoarele rutiere, precum și culorile semaforului”, au transmis oamenii legii.
 Dar, pentru că trebuie să existe și un dar, sunt și pietoni care nu folosesc trecere, sau dacă le folosesc, nu se asigură așa cum trebuie pentru a nu deveni victime. Oamenii legii atrag atenția că asigurarea înainte de a traversa strada este obligatory, potrivit Codului Rutier. „Există în schimb multe situații în care pietonii nu folosesc trecerile de pietoni, sau în cazul în care fac acest lucru, nu se asigură corespunzător, pătrunzând pe carosabil intempestiv, fără a da posibilitatea conducătorilor auto să oprească în condiții de siguranță, obligându-i pe aceștia să frâneze brusc și punându-și astfel în pericol viața și integritatea corporală. Atragem atenția că în Codul Rutier se prevede faptul că traversarea drumului public de către pietoni se face după ce aceștia s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei sau ceilalți participanți la traffic”, se arată în comunicatul transmis de IPJ.
Pe parcursul derulării acțiunii de luni, 14 pietoni au fost sancționați, valoarea amenzilor aplicate fiind de 1.125 lei. „Pe parcursul desfășurării acțiunii nu s-au produs accidente de circulație pe fondul abaterilor pietonilor”, susțin polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?