Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Doi noi consilieri judeţeni, după ce doi liberali și-au dat demisia


Consiliul Județean Vrancea va avea doi membri noi după ce consilierii liberali Sorin Robu și Viorica Pleșa și-au dat demisia. În ședința ordinară din data de 2 august, plenul Consiliului Județean va lua act de demisiile celor doi și vor fi validați supleanții, conform prevederilor legale. Supleanții propuși spre validare sunt Victor Ciumac și Andrei Paul Lungu. Demisiile celor doi aleși județeni vin în urma presiunilor făcute chiar de conducerea PNL Vrancea. Astfel, Sorin Robu a fost obligat să-și dea demisia pentru că la ședința de constituire a noului Consiliu Județean a votat pentru funcția de președinte cu Marian Oprișan. Surse din interiorul PNL au declarat că Sorin Robu a votat atunci cu Marian Oprișan în cunoștință de cauză, supărat că președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, nu a făcut nicio propunere pentru funcțiile de conducere ale Consiliului Județean. Åži consilierul județean liberal, Viorica Pleșa, și-a dat demisia din funcția de ales județean, după ce, subit, liberalii și-au adus aminte că unii aleși au sau au avut probleme de natură penală. „În urma discuțiilor purtate și a evenimentelor din ultima perioadă, doamna Viorica Pleșa și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Președintele Cătălin Toma a acceptat demisia, iar zilele următoare se vor face demersurile necesare înlocuirii în cadrul Consiliului Județean Vrancea”, se arată pe pagina de Facebook a PNL Vrancea.
    Monitorul de Vrancea a scris încă de la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale că Viorica Pleșa a avut probleme de integritate morală, dar aceste dezvăluiri nu au contat pentru liberali. Viorica Pleșa, fostă Baciu, fost contabil în cadrul Oficiului Cumpărări-Vânzări de Locuințe (OCVL) din CUP SA, a fost condamnată la 5 ani de închisoare în anul 2003, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare, pentru că ar fi furat suma de 1,5 miliarde de lei vechi. Compania de Utilități Publice (CUP ) Focșani nu a reușit să recupereze prejudiciul creat. „Procesul de recuperare a pagubei s-a purtat de către SC CUP SA Focșani, hotărârea judecătorească a fost dată în executare doar că numita Viorica Baciu/Pleșa înstrăinându-și toate bunurile și neangajându-se în muncă, executorul judecătoresc nu a putut finaliza executarea”, susțin oficialii CUP.
    Așa cum Monitorul de Vrancea a mai scris, în realitate, așa zisa epurare politică ar avea la bază impunerea unor candidați la alegerile parlamentare din această toamnă. În prezent, în PNL există mai multe grupuri și fiecare grup vrea să își impună proprii candidați pe locurile eligibile de la Camera Deputaților și Senat, să facă pasul spre scena politică din Capitală. Însă locurile eligibile sunt puține, pentru că vrâncenii nu iubesc liberalii, iar candidații sunt mulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?