Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIOL la Penitenciarul Focșani. Trei deținuți, trimiși în judecată pentru că și-au violat doi colegi de celulă


Trei deținuți de la Penitenciarul Focșani sunt trimiși în judecată după ce au întreținut relații sexuale cu doi colegi de celulă. Totul s-a întâmplat anul trecut când cei trei, prin constrângere fizică, amenințare și lovire, au violat doi deținuți. Autorii sunt George V., în vârstă de 21 de ani, Adrian G., de 22 de ani, și Viorel A.. Aceștia erau încarcerați la Penitenciarul Focșani pentru ispășirea mai multor pedepse.
    La data comiterii faptei, George V. era condamnat pentru două violuri și trei acte de violență, Adrian G. ispășea o pedeapsă tot pentru două violuri și două fapte de lovire, iar Viorel A. pentru două fapte de lovire. Penitenciarul Focșani s-a sesizat din oficiu, iar acum cei trei sunt trimiși în judecată. „Sunt trimiși în judecată inculpații George V. din localitatea Gura Văii județul Bacău în vârstă de 21 de ani, Adrian G. din localitatea Odobești județul Vrancea în vârstă de 22 de ani și Viorel A. din localitatea Odobești, județul Vrancea pentru amenințare, acte de violență și întreținere de acte sexuale cu persoane de același sex. Cei trei au fost colegi de celulă cu victimele în perioada 26-29 septembrie 2015, iar în data de 29-30 septembrie 2015 prin  constrângere fizică, amenințare și cu acte de violență au întreținut relații orale și anale cu doi deținuți persoane private de libertate, în mod repetat. În data de 26-29 octombrie 2015, cei trei au exercitat alte violențe asupra celor două victime în urma cărora persoanele vătămate au avut nevoie de 11-13 zile îngrijiri medicale unul, iar celălalt de 3-4 zile de îngrijiri medicale. La data de 02.11.2015, George V. și Adrian G. au lovit cu pumnii din nou pe una din părțile vătămate. Cei trei inculpați au recunoscut parțial faptele”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

    În urmă cu zece zile, mai mulți deținuți au protestat la Penitenciarul Focșani,  urcându-se pe acoperișul secției de deținere, în semn de solidaritate cu deținuții din celelalte penitenciare. Deținuții solicitau în principal îmbunătățirea condițiilor de detenție și reclamau supraaglomerarea din camerele de detenție, serviciile medicale, programul tv. Totodată au cerut micșorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea și termenele stabilite de comisia pentru liberare condiționată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?