Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Destinații de vacanță în funcție de profilul celor care călătoresc


Persoanele care obișnuiesc să pornească la drum fie cu un simplu rucsac, fie cu mai multe geamantane, dar totdeauna cu baterii în aparatul de filmat și cu un loc liber în albumul cu amintiri, au la dispoziție pentru această vară câteva destinații pe care site-ul mujerhoy.com le-a ales ținând cont de profilul turiștilor: iubitori de aventură, pasionați de cultură și istorie, romantici, amatori de călătorii sau aflați la capătul unui an de stres.
    Iubitorii de aventură și natură pot alege vara aceasta unul dintre parcurile naționale din SUA. În august 2016 se sărbătorește centenarul creării organismului care se ocupă de conservarea acestora, ocazie perfectă pentru a cunoaște una dintre cele 59 de rezervații de pe teritoriul Statelor Unite, din Alaska până în îndepărtata Samoa (partea americană), trecând prin deșerturile Utah și Arizona, prin însorita Californie sau statele Dakota. Se recomandă o mașină 4×4 pentru a parcurge ruta „clasică” a parcurilor naționale, care duce de la Marele Canion al fluviului Colorado (Grand Canyon National Park) la Antelope Canyon și Monument Valley, trece prin Valea Morții (Death Valley National Park) și copleșește cu frumusețea în parcul național de sequoia (Sequoia National Park) sau Yosemite (Yosemite National Park). Cine vrea să vadă primul parc național, trebuie să meargă la Yellowstone (Yellowstone National Park, întemeiat în martie 1872). Cine iubește aventurile subacvatice, să viziteze Biscayne National Park, în Florida. Iar cine dorește să combine cele mai bune plaje din lume cu un peisaj aproape lunar poate zbura spre Hawaii pentru a străbate Hawaii Volcanoes National Park.
    Pasionații de cultură și istorie pot opta pentru o rută a castelelor, de la Valea Loarei, din Franța, până în landul german Bavaria. Ruta castelelor de pe Valea Loarei (de la Chenonceau la Fontevraud, trecând prin Cheverny și Amboise sau Sully-sur-Loire) este înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial datorită unor maiestuoase construcții și grădini concepute ca adevărate opere de artă. Următoarea oprire este regiunea italiană Toscana, autentic muzeu în aer liber. Între Pisa și Siena se înalță renumite localități pe dealuri împodobite cu podgorii și chiparoși, într-o simbioză perfectă între natură și artă. Apoi, castelele din Germania, înconjurate de idilice peisaje: Castelul Neuschwanstein sau Castelul Heidelberg, Cetatea Eltz, Castelul Reichsburg sau Castelul Hohenzollern. Totul însoțit, bineînțeles, de o varietate gastronomică și băuturi (de la vinurile franțuzești la cele din regiunea italiană Chianti sau la ampla varietate de bere germană) cu gust îmbietor.

    Persoanele romantice care merg în prima vacanță cu perechea pot alege încântătoarele localități italiene de pe Coasta Amalfitana sau Cinque Terre, înscrise de UNESCO în Patrimoniul Mondial, care îmbată simțurile prin culorile lor și prilejuiesc bucuria de a privi un apus de soare dintr-un mirador cu vedere spre Mediterana, în timpul degustării unui suc „limoncello” sau pe parcursul unei cine romantice într-un cochet restaurant.
    Amatorii de călătorii cu prietenii pot merge în Dalmația, pe coasta croată și, concret, pe insula Hvar, unde își petrec vacanța, printre alții, Prințul Harry, Keira Knightley sau Daniel Craig. Hvar este noua Ibiza, noua Mikonos, un încântător colț de Mare Nostrum cu ape turcoaz și viață nocturnă. Un foarte amplu catalog de activități și „beautiful people” o transformă într-o destinație perfectă pentru o vară de neuitat.
    Persoanele afectate de stres au nevoie de un „plan detox tehnologic”, trebuie să găsească un loc în mijlocul naturii în care timpul să stea în loc, iar telefonul să nu aibă acoperire și 4G. Pot să practice sportul în aer liber, să călărească fără o țintă fixă, să zboare ca pasărea cerului (figurat… iar la propriu, cu avioneta), să deschidă fereastra și să respire libertatea, să adoarmă și să se trezească în triluri de păsări, să cunoască cea mai bună bucătărie tradițională și să se simtă ca acasă departe de ea, cu tot răsfățul pe care îl oferă gazda care își primește oaspetele ca pe un vechi prieteni. Unde? Aproape de locul de refugiu secret al unor staruri ca Shakira sau Alejandro Sanz, în „Candelaria Experience” (Candeleda, provincia spaniolă Ávila), un colț magic care stârnește dorința de a reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?