Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Baschet – Focșăneanul Teodor Crăciun, la un stagiu de pregătire cu antrenori americani!


•    Baschetbalistul focșănean se va antrena o săptămână, la Brașov!

Teodor Crăciun, unul dintre talentații copii care au început baschetul cu aproape trei ani cu reputații profesori Petruț Mihai și Mircea Petrișor, a fost selecționat în lotul național de baschet în proiectul Performbaschet. Teodor Crăciun va participa cu lotul, timp de o săptămână, la un campus de pregătire la Brașov, cu antrenori americani! „Este o altă realizare a secției noastre de baschet. Teodor Crăciun este singurul jucător născut în 2002 din lotul echipei noastre, deci singurul care putea fi selecționat, ceilalți copii fiind născuți în 2003 și 2004! Prin prestațiile sale în jocurile din campionat și în proiectul performbaschet a atras atenția antrenorilor lotului național. I-a convins că merită să fie în lot și convocarea a venit în mod natural. Sper să se pregătească la fel de bine în continuare și, peste doi ani, să facă parte din lotul U 16 al României la Campionatul European!”, mi-a declarat profesorul Petruț Mihai, după ce Teodor Crăciun a fost anunțat de FR Baschet să se prezinte la campusul de pregătire de la Brașov.

Se cuvine făcută precizarea că, de-a lungul timpului, inclusiv în ultimii ani, mai mulți baschetbaliști formați la Focșani de profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor, „șlefuitori de talente” cum îi numește cu mulțumiri mama lui Teodor Crăciun într-o postare pe facebook – și care au jucat tot junioratul aici, au făcut parte din loturile naționale ale României. Dar și că din echipa CSM 2007-LPS Focșani care a participat la campionatele naționale U 13 și U 14 în acest an oricare dintre jucători poate să fie selecționat la un moment dat într-un lot național! 
Cu o legătură măcar tangențială cu știrea de mai sus, precizez că din lotul Naționalei U 20 a României, participantă la Campionatul European de la Halkida, din Grecia, fac parte trei foști componenți ai echipei U 20 a CSM Focșani 2007, vicecampioana României în 2016: Ciotlăuș, Popa și Potcoavă! Nici unul dintre aceștia nu a fost format la Focșani, dar toți au devenit vicecampioni naționali avându-i ca antrenori pe profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor!         

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?