Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Viitorul gastronomiei, mâncarea concepută de imprimantele 3D


În Londra s-au dezvoltat o mulțime de restaurante ,,hipsterești”, de la cafenelele în care poți mângăia o pisică până la restaurantul cu specialități din cereale. Cel mai nou concept este restaurantul cu specific 3D, unde totul, de la mobilă până la preparate, este creat folosind o imprimantă 3D. ,,Food Ink” va oferi un meniu cu nouă feluri printate pe loc. Criticii se întreabă de ce ar plăti cineva 250 de lire pentru un fel de mâncare făcut sub formă de pastă și servit cu tacâmuri din plastic. Reprezentanții Food Ink au spus că ,,Noi credem că tehnologia trebuie să fie utilizată cu un scop. Noi o folosim să adăugăm magie în mâncare. Punem la treabă cea mai nouă tehnologie pentru a elabora cea mai exclusivistă experiență culinară. Chiar dacă nu este vorba de nicio magie, noi ne dedicăm energia pentru a creea momente unice”. Detaliile despre meniu sunt secrete, însă Sasha Mather a declarat: ,,Să printezi carne este destul de greu, din motive sanitare. Desgur, nici textura nu ar fi cea mai bună”. Imprimanta 3D a fost creată de ,,byFlo” și poate procesa doar materialele transformate de pastă. Pentru cei care nu vor putea vizita restaurantul, evenimentul inaugurării va fi transmis live. Deși Food Ink susține că este  primul restaurant cu un concept 3D, un restaurant din Londra numit ,,3D Printshow Kitchen” servea anul trecut, în mai, un meniu 100% realizat de o imprimantă 3D.
    Articolul integral pe http://bit.ly/29AjzN8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?