Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Șoferi prinși de polițiștii vrânceni transportând lemne fără documente


Și săptămâna trecută, polițiștii vrânceni au aplicat mai multe amenzi șoferilor care transportau lemne fără a avea asupra lor documentele de însoțire a mărfii. Astfel, un șofer din Vânători a fost surprins transportând cu o autoutilitară lemn de foc, doar că avizul de însoțire avea termenul de valabilitate expirat. Bărbatului i s-a confiscat întreaga cantitate de lemn. „La data de 7 iulie a.c., ora 09:00, pe raza municipiului Focșani a fost depistat un bărbat din comuna Vânători, sat Jorăști, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc din specia fag, cu un aviz de însoțire secundar al cărui termen de valabilitate expirase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) lit. e din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 3,00 m.c. material lemnos, care a fost predată în custodia specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Focșani”, se arată într-un comunicat trimis de oamenii legii.  
  Un alt șofer a fost prins pe șoseaua Vrancei conducând o autoutilitară plină cu lemne fără aviz de însoțire. I-a fost confiscată marfa și predată apoi Ocolului Silvic Focșani. „La data de 8 iulie a.c., ora 16.10, pe raza municipiului Focșani – șoseaua Vrancei, a fost depistată o autoutilitară condusă de un bărbat din orașul Odobești, în care s-a depistat cantitatea de 3,27 m.c., cherestea tivită din specia rășinoase, pentru care nu au fost prezentate documente legale de proveniență (aviz de însoțire). Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 3,27 m.c. material lemnos, care a fost predată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Focșani”, se arată în comunicatul de presă de la IPJ Vrancea.
    Un bărbat din Broșteni transporta lemn de foc când a fost surprins de oamenii legii fără niciun document care să ateste proveniența materialului lemnos. „La data de 5 iulie a.c., cu ocazia controlului circulației materialului lemnos pe DC 144 -Vârteșcoiu sat Faraoanele, a fost depistată o autoutilitară, condusă de un bărbat din comuna Broșteni, care transporta cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc din specia stejar, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 2,00 m.c. material lemnos”, se specifică în comunicat.
    Același scenariu, alt șofer. De data aceasta din localitatea Mera. Acesta transporta lemn de foc dar ceea ce transporta nu corespundea cu înscrisurile din acte. „La data de 9 iulie a.c., ora 16.10, pe DN 2M  oraș Odobești, a fost depistat un bărbat din comuna Mera, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,50 m.c. lemn de foc din specia fag, pentru care a prezentat un aviz de însoțire primar, fără ca datele înscrise în acest document să corespundă din punct de vedere cantitativ și al speciei. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. n din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 4,50 m.c. material lemnos, care a fost predată în custodia specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Focșani”, se mai specifică în comunicat.    
    Același lucru s-a întâmplat și cu un alt șofer , tot din localitatea Mera. Nici la acesta nu corespundea marfa cu actele. „La data de 7 iulie a.c., ora 16.50, pe DN 2D – oraș Odobești, a fost depistat un bărbat din comuna Mera, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,10 m.c. lemn de foc din specia fag, pentru care a prezentat un aviz de însoțire, fără ca datele înscrise în document să corespundă din punct de vedere cantitativ și al speciei. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. n din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 4,10 mc. material lemnos, care a fost predată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Focșani”, au adăugat oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?