Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Start „ShoeBox Eleison de Vacanță” 2016! Dăruiește și devino voluntar!


Toți vrâncenii care doresc să aducă bucurie unui copil, se pot alătura proiectului demarat de Asociația Eleison, intitulat „ShoeBox Eleison de Vacanță”. Tot ceea ce trebuie să facă cei care răspund acestei provocări este ca de acum și până la data de 1 septembrie a.c., să pună într-o cutie de pantofi darurile care consideră că vor constitui o surpriză minunată pentru un copilaș necăjit, să le ambaleze frumos și să-l contacteze pe voluntarul Eleison, Gabriel Filote, din Focșani, la telefon 0727.368.115, pentru a afla unde trebuie duse aceste cutii. „Proiectul «ShoeBox Eleison de Vacanță 2016» este unul construit pe disponibilitatea omului de a dărui din puținul sau multul pe care-l posedă, pentru un copil sărac sau orfan, care nu se bucură, așa cum o fac copiii noștri, de vacanța de vară, ci rabdă foame și își ajută părinții la treburile gospodărești, sau pentru bătrânii aflați singuri acasă sau în căminele de bătrâni. Nu ne propunem să facem vreun concurs sau să doborâm recorduri de dărnicie. Credem însă că e bine în viață să ne setăm scopuri mărețe pentru care să luptăm să le atingem”, a transmis Florica Bârzoiu, președintele Asociației Eleison, printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.
    Scopul acestui proiect este acela de a se reuși colectarea a minim 500 de cutii în Vrancea, dar și câte 500 de cutii în celelalte județe unde Asociația are voluntari și au fost organizate puncte de colectare, și anume Ialomița, Bistrița-Năsăud și Covasna, precum și în Paris-Franța. Acestea vor fi distribuite între 5 și 30 septembrie a.c., copiilor și vârstnicilor sărmani din România. „Ne dorim ca împreună cu voi, să aducem zâmbete pe chipurile copiilor și bunicilor singuri. Shoebox Eleison este o încercare minusculă de a face oamenii mai buni, și lumea să zâmbească! Încercăm să așezăm zâmbete pe fețele copiilor sărmani și triști, dar și a bunicilor singuri, fără nepoți. Shoebox Eleison este despre fapte bune facute de oameni care ajută alți oameni! Aici poți oferi altruismul tău și compasiunea. Vom învăța că nu salvăm lumea cu o cutie umplută cu dulciuri, hăinuțe, caiete și creioane colorate, produse de igienă personală, dar în timp vom ști să ne gândim la ceea ce avem și nu la ceea ce ne-am mai dori. Se zice că «dar din dar, se face raiul»! Eu aș zice «Învață să Dăruiești!» nu doar de Paște sau de Crăciun. Dăruiește zilnic ceva, din prea plinul inimii tale. Dăruiește-ți ziua de naștere copiilor sărmani sau bunicilor fără copii. Lasă atârnat de ușa unor vecini cu mulți copii, un săculeț cu bomboane! Invită la masă un bunic singur sau mai mulți. Dăruiește o excursie unui copil, în week-end, arătându-i muntele sau marea, muzeul sau parcul orașului. Vă mulțumesc, tuturor celor care veți fi părtași împreună cu noi în acest proiect. Vă mulțumesc tuturor celor care printr-o cutie plină cu bunătăți sau prin orice altceva, veți aduce bucurie în inima unui copil și/sau a unui bunic, și veți permite Luminii, Bunătății și Emoției să pătrundă în sufletele celor necăjiți, dar și în sufletele voastre”, este îndemnul președintelui Asociației Eleison, Florica Bârzoiu.

Ce trebuie să faceți

    Potrivit celor transmise de organizatorii acestui proiect, cei care doresc să contribuie la bucuria unui copil sau vârstnic, prin participarea la acest proiect, au nevoie de: o cutie goală de pantofi (corpul și capacul); hârtie de împachetat cadouri; foarfecă/cutter; timp și bani pentru shopping sau sortarea lucrurilor în stare bună aflate în casă, pe care doresc să le dăruiască; răbdare… „Lucrați împreună cu copiii voștri, în cazul în care sunteți o familie cu copii, sau bunici cu nepoți!”, este îndemnul organizatorilor, care explică ce anume trebuie făcut mai apoi. Astfel, se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, separat, apoi se pune în cutie tot ce persoana în cauză dorește să dăruiască.
Se pot dărui: dulciuri (de exemplu ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (de exemplu banane, portocale, iaurt); articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva; jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului; produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, deodorante, absorbante (fetele au mare nevoie de așa ceva); o felicitare pe care să scrieți câteva rânduri pentru copilul sau bunica/bunicul care va primi cutia (cine dorește își poate trece inclusiv datele de contact, astfel încât să poată fi păstrată legătura și pe viitor); articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși pentru iarnă, șosete, mănuși sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat; „poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma vacanței, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neaparat ceva „fancy”, ci una „folosibilă”, pentru că mulți dintre ei NU au nici macăr curent electric. Am pus mai sus câteva sugestii, nu le considerați lista finală. Puteți pune înăuntru tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil sau unei persoane în vârstă.
Vă rog să nu puneți alimente perisabile sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării. Copiii sunt între 0-18 ani, fete și băieți, iar bunicii între 65 – 95 ani. Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia sau cutiile. Vă rog să vă completați numele și adresa de email sau numărul de telefon pe tabelul care vi se va înmâna, pentru ca să vă putem mai apoi da de știre despre unde și la cine a ajuns cutia sau cutiile voastre”
, a mai transmis Florica Bîrzoiu, președintele Asociației Eleison.

Nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea să le primiți!

    Reprezentanții Asociației Eleison precizează, în comunicatul de presă trimis redacției noastre, ca cei care vor dori să se alăture acestui proiect să se limiteze la a dona lucruri care pot intra într-o cutie de pantofi. „Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. Suntem Asociație, dar în această Campanie nu le putem primi. Pentru astfel de lucruri există Campania „Să ajutăm împreună!”. Dacă aveți așa ceva de dat, scrieți-ne un mail sau apelați-ne telefonic și vă punem în legătură cu partenerii noștri care pot primi și distribui, după nevoi, și aceste produse. Dacă aveți o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poată fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc.). Acum ajungem la o problemă sensibilă: nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc
pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Faceți un cadou așa cum v-ar plăcea și vouă să-l primiți, nu faceți curățenie în casă pentru ca mai apoi să dați ce e «de aruncat»”
, este rugămintea organizatorilor acestui proiect.

Mai puteți ajuta devenind voluntari sau promovând campania

    Nu doar dăruind lucruri puteți ajuta, ci și promovând campania „Shoebox Eleison de Vacanta 2016”. Toți cei ce aveți bloguri, site-uri, forumuri, ziare și reviste online, portaluri, pagini pe rețelele de socializare sau orice formă de online și social media, și doriti să promovați campania Shoebox Eleison de Vacanta 2016, puteți accesa paginile de facebook ale Asociației Eleison și site-ul www.asociatiaeleison.com secțiunea „Campanii în Derulare”, unde veți găsi materiale promoționale și informații despre desfășurarea campaniei, pe care le puteti distribui. 
„Dacă ești blogger și vrei să te implici prin a scrie despre campanie, te rog s-o faci și să ne dai un mail să putem să cunoaștem reach-ul atins de campanie anul acesta. Fiți partener ShoeBox Eleison de Vacanță 2016! Vrem să lucrăm împreună și s-o facem organizat, de aceea o să avem nevoie de două tipuri de parteneri operaționali, pentru: Promovare și răspândire cât mai mare a mesajului campaniei; Identificare nevoi și beneficiari unde să ducem cutiile, în locațiile
 stabilite și/sau împrejurimi. Dacă în localitatea ta nu există un Centru de Colectare Shoebox Eleison de Vacanță și vrei să te implici ca voluntar, te așteptăm cu un email la: www.asociatiaeleison.com; eleisonproiect@gmail.com, sau sună la 0033/6.52.02.60.62 – Franța sau 0785.137.574 – România. Ne poți lăsa mesaj și pe https://www.facebook.com/asociatiaeleison/. Acest proiect este o acțiune nouă pentru organizație, în curs de desfășurare și sursa de inspirație este www.shoebox.ro, cărora le aducem sincere mulțumiri pentru informațiile oferite pe site, și pentru activitatea ce o desfășoară în beneficiul copiilor nevoiași”
, se mai arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?