Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO : Tenis Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani: Anastasia Vdovenco a câștigat proba de simplu!


Turneul internațional de tenis „Vrancea Trophy Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani” s-a încheiat, sâmbătă 2 iulie, la Arenele George Bucuroiu din Complexul Sportiv Milcovul Sud.

Finala de simplu, așa cum a fost!
În ultima partidă a competiției, în finala probei de simplu, s-au întâlnit, de la ora 10,30, favorita nr. 2, Cristina Ene și favorita nr. 7, Anastasia Vdovenco, din Republica Moldova. A câștigat în trei seturi Vdovenco, la capătul unui meci extrem de spectaculos, cu resturnări de scor aproape incredibile, cu execuții care pot fi văzute pe marile arene ale tenisului mondial!
Primul set a început cu dominare lejeră reușită de Cristina Ene care părea că va încheia repede conturile cu mai experimentata sa adversară. Sportiva din România a avut 2-0 și 5-2, într-o perioadă a jocului în care i-a ieșit cam tot ce a încercat ca execuții tehnice: lung de linie, cross, mingi scurte, mingi liftate, cărora adversara ei nu le-a găsit răspuns! Pe măsură ce creștea arșița zilei, Ene începea să piardă din acuratețe și forță și avansul său s-a topit repede. Consecința – Vdovenco a câștigat cinci game-uri la rând și odată cu ele, setul! Mai mult, în setul al doilea, a reușit alte patru game-uri câștigătoare în fața unei Cristina Ene parcă sleită, și la care urmările unei accidentări suferite în primăvară își cereau drepturile!
Susținută puternic de publicul focșănean, Cristina a găsit resursele pentru a reveni în joc și la rândul său a câștigat de șase ori consecutiv și și-a adjudecat  setul al doilea. În ultimul set, însă, nu a mai contat și a pierdut cu 1-6! Vizibil emoționată, Cristina Ene, o domnișoară frumoasă și modestă, indiscutabil, talentată ca jucătoare de tenis, așa cum aprecia și organizatorul turneului și antrenorul Răzvan Bucuroiu, la festivitatea de premiere, a avut puterea să-și felicite adversara pentru victorie și să-și spună părerea de rău că nu a putut oferi mai mult publicului focșănean!



Premiere cu peste 2.500 de dolari!

Premierea de după finală a fost făcută de Dragoș Bîrlădeanu, vecepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, însoțit de consilierul județean Adrian Badiu și de Marius Iorga, viceprimar al Municipiului Focșani, instituțiile care oferit vrâncenilor turneul internațional de la Arenele George Bucuroiu, în acest an, în premieră, de tenis feminin. Anastasia Vdovenco a primit un cec de 1568 dolari USA și 25 de puncte WTA iar Cristina Ene, un cec de 980 dolari USA.
Organizatorul – și directorul ediției a XI-a a Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani a oferit reprezentanților celor două instituții câte o plachetă în semn de apreciere a contribuției Consiliului Județean Vrancea, Consiliului Local al Municipiului și Primăriei Focșani la organizarea și buna desfășurare a competiției internaționale de tenis devenită brand internațional al Vrancei și Focșaniului!        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?