Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Baschet – O generație care și-a depășit obiectivul stabilit la start!

  • Echipa U 16 a LPS CSM Focșani 2004, locul al patrulea în România

Anul competițional la baschet s-a încheiat atât pentru juniori cât și pentru seniorii Focșaniului. A fost un an bun! Unul dintre cei mai buni ani ai baschetului la Focșani. A impresionat și echipa de seniori, reprezentantă în premieră absolută a municipiului în Liga Națională și care a încheiat competiția pe locul 16, rămânând încă din primul an de existență, în Ligă. Au impresionat și micii baschetbaliști U 12, clasați pe locul al treilea la Campionatul regional. Dar mai mult decât toate grupările de baschet focșănene a impresionat echipa U 16, care a încheiat pe locul al patrulea Campionatul Național la capătul unui parcurs excepțional. Intrarea în Final Four a fost firească, din perspectiva privitorului, dar obținută cu ani de muncă, de pregătire, de asumare a unui obiectiv care prevedea pentru acest nivel competițional clasarea între primele opt formații din țară.

O poveste de succes – actuala echipă U 16!

Echipa U 16 a LPS CSM Focșani 2007 are o poveste care a debutat cu cinci ani în urmă, cu un grup de copii care începeau urcușul în baschet sub îndrumarea unor reputați profesori antrenori: Mircea Petrișor și Petruț Mihai.Au venit mai mulți decât sunt acum, îmi spune Petruț Mihai. Sita a cernut – și cerne. Cei care au fost hotărâți au rămas, unii s-au pierdut pe drum, au venit alții. Am lucrat cu sportivii pentru un progres calculat, normal, fără a le forța potențialul și să ne bucurăm de rezultate mai devreme. Totul a venit natural, și așa vom merge și mai departe”.

Discuția cu antrenorul Petruț Mihai a avut loc în urmă cu două zile, dar despre natural și nenatural în formarea baschetbaliștilor îmi vorbise, cu argumente concrete, exemplificări în timpul turneului final al Campionatului național U 16 de la Focșani. Rezultatul a venit puțin mai devreme decât estimaseră întemeietorii acestei echipe, Petruț Mihai și Mircea Petrișor care îmi spueau, la acea vreme, că se așteaptă la rezultate notabile la U 16. ”Pentru acest an, aveam ca obiectiv locul 8. Dar pe parcurs am văzut că avem potențial pentru mai mult. Sigur, că și la Final Four, la Cluj-Napoca ne-am dorit să câștigăm o medalie. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, dar atât s-a putut acum! Avem o echipă cu o exprimare foarte bună în teren, copiii cunosc baschet, au un joc plăcut spectatorilor și specialiștilor. Copiii noștri fac ce trebuie să facă baschetbaliștii de vârsta lor. Iar dacă vom reuși să păstrăm acest grup iar ei sunt la fel de serioși în tot ce fac, vom obține și o medalie cu această generație. Dar obiectivul nostru nu este neapărat obținerea unei medalii cât cel de a scoate maximum din acești copii, respectând etapele de progres, dezvoltare și pregătire. Rezultatul din acest an la U 16, dar și la seniori, l-am dedicat memoriei celui care a fost profesorul și antrenorul, omul de mare valoare Mircea Petrișor, alături de care am pornit la drum și am lucrat mai mulți ani cu generația U 16 de astăzi!”, mi-a mai Petruț Mihai.

Turnee pentru juniori în Tunisia și Grecia

În perioada imediat următoare, juniorii U 16 ai LPS CSM Focșani 2007 se vor afla la un turneu și Tunisia, între 11 și 16 iunie, după care vor participa la un turneu în Grecia, între 20-24 iunie. Vor face, astfel o parte a pregătirii pentru viitorul sezon competițional U 18 dar și la seniori, unde mai mulți dintre ei vor juca, așa cum au făcut și în acest an. La seniori, obiectivul viitorului an îl va constitui clasare între primele 14 formații ale Ligii pentru a fi evitat barajul de rămânere în Ligă.

Ambele echipe – U 16 și de seniori au fost și vor fi în continuare pregătite de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu.

Despre secundul său, Florin Munteanu, Petruț Mihai mi-a spus acesta este cel care, ca sportiv a obținut pentru Focșani primele două medalii în baschetul masculin, la juniori, iar acum antrenează grupa U 12, cu care a început să lucreze în toamnă.

Mulțumiri pentru susținători

La încheirea sezonului competițional și înainte de începerea pregătirii pentru cel ce vine, antrenorul și managerul Petruț Mihai mi-a mai declarat:”Mulțumesc în mod deosebit Consiliului Local, domnului primar Cristi Valentin Misăilă care a făcut și face enorm pentru sport și fără de susținere căruia nu am fi avut rezultetele din acești ani. Mulțumesc pentru încredere părinților, care au fost mereu aproape de copii și de noi, au fost foarte implicați. Mulțumesc sportivilor care au fost extrem de implicați și de serioși și au ajuns pe un loc extrem de meritat ca urmare a muncii din acești ani. Mulțumesc, de asemenea, sponsorilor al căror sprijin a fost esențial – Metale Internațional – Valentin Resmeriță, Laguna Resort – Valentin și Mirela Cristea, Hora Miresei – Marius și Angela Crăciun, Restaurant Oscar – Dan Petrea, Firma de publicitate Promostore!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?