Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Fals preot, trimis în judecată. Cerea bani pentru fiica sa cu tumoare pe creier


Un fals preot a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Ciprian N. este trimis în judecată pentru înșelăciune și tentativă de înșelăciune deoarece anul trecut s-a dat drept preot pentru a cere bani comunităților de români din Statele Unite și Anglia pentru fiica sa grav bolnavă.
Potrivit procurorilor, Ciprian N. a sunat la o mănăstire din Pennsylvania cerând bani pentru fetița sa grav bolnavă, care ar fi avut nevoie de o operație urgentă. Miloși, oamenii de acolo i-au trimis falsului preot suma de 200 de dolari, dar cum numele bărbatului nu a fost scris corect, acesta nu a putut primi banii. „La data de 15.09.2015, Ciprian N. a sunat la mănăstirea Schimbarea la față din Ellwood City Pennsylvania, afirmând că este preot și că are o fetiță bolnavă care necesită o intervenție chirurgicală de urgență, solicitând ajutor financiar. Pe numele inculpatului a fost trimisă de reprezentanții bisericii suma de 200 de dolari prin intermediul Money Gram, bani ce nu au putut fi ridicați de inculpat, fiind o greșeală de transcriere a numelui său”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Românii din Anglia i-au trimis 600 de lire sterline
 
La doar o zi distanță, bărbatul a sunat o femeie care lucrează la o biserică din Londra, spunându-i că este preot din Vrancea și că are neapărată nevoie de ajutor financiar, pentru a-și opera fetița, care are o tumoare pe creier. Femeia, împreună cu sora ei, a reușit să strângă 600 de lire sterline, pe care i-a trimis falsului preot. „La data de 16.09.2015, Ciprian N. a sunat-o pe Ștefania Roxana L., persoană care lucrează la o biserică din Londra, afirmându-i că este preot în Vrancea și are nevoie de sprijin financiar pentru a-și opera de urgență minora în vârstă de patru ani care prezintă o tumoare pe creier. Ștefania Roxana L. împreună cu sora ei, Mihaela L., au strâns 600 de lire sterline, pe care i-a expediat inculpatului prin Money Gram”, se arată în același rechizitoriu.

Banii au fost restituiți

Supărat că din Statele Unite nu a reușit să obțină bani, Ciprian N. și-a mai încercat o dată norocul, așa că a sunat la redacția unui ziar de peste ocean și a prezentat aceeași situație. Cum că este preot vrâncean și că are nevoie de bani pentru copila sa bolnavă. Numai că redactorul șef al ziarului nu a dat curs solicitării. Mai mult decât atât, a reușit să-l de-a pe infractor pe mâna autorităților. Crezând că o să-și salveze copilul, tatăl infractorului a plătit întreaga sumă de bani celor din Anglia.
 „La 2.10.2015, inculpatul a contactat redacția ziarului Gândacul din SUA, unde a discutat cu Marian P., prezentându-i aceeași situație, că e preot și are nevoie de bani pentru operația copilei lui. Marian P. nu a dat curs solicitării. Pe parcursul cercetărilor, tatăl inculpatului a returnat a restituit cele 600 de lire sterline persoanelor vătămate. Inculpatul și-a recunoscut faptele și a fost trimis în judecată în stare de libertate”, se mai precizează în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?