Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Caravana „Investiții pentru Comunități Durabile” vine, luni, la Focșani


O echipă de experți ai Fundației de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău va sosi luni, 4 iulie, la Focșani, pentru a se întâlni cu ONG-urile care doresc să obțină finanțări în cadrul celei de a doua ediții a proiectului „Investiții pentru comunități durabile”. Întâlnirea va avea loc la sediul DGASPC Vrancea, între orele 11.00 – 13.00, după care echipa va ajunge la Galați, pentru ca pe 5 iulie să poposească la Suceava și Botoșani, pe 6 iulie la Iași și Vaslui, iar pe 7 iulie la Bacău și Neamț.
    Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar Bacău investesc 102.611 euro în cea de-a doua rundă de finanțare „Investiții pentru comunități durabile”. Proiectul face parte din Programul Strategic de investiție în mediul rural al Fundației Vodafone România și se adresează celor opt județe din zona de est a țării.
Proiectul își propune să finanțeze proiecte din domeniile educației și serviciilor sociale din localități cu pâna la 30.000 de locuitori.    
    Proiectele depuse de ONG-uri, pentru care se solicită finanțare, trebuie să conțină o componentă puternică de implicare a comunității și să se înscrie într-unul dintre cele două domenii de finanțare: educație și servicii sociale. Durata de desfășurare a unui proiect poate fi de până la 10 luni, în intervalul 8 august 2016 – 31 mai 2017. Aplicațiile se vor face exclusiv prin completarea unei cereri de finanțare și a unui buget, disponibile pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile/descarca-formular-de-aplicatie-si-bugetul-rundei-de-finantare. Acestea vor trebui trimise prin e-mail până la data de 13 iulie 2016, ora 16:00 la adresa fundraising@fsc.ro. Evaluarea proiectelor înscrise în concurs pe baza criteriilor menționate în Regulament va avea loc în două etape: în perioada 14 iulie – 20 iulie vor fi analizate toate cererile depuse și va fi stabilită o listă scurtă a proiectelor finaliste, care vor fi reevaluate, inclusiv prin vizite pe teren, în perioada 21-29 iulie. 
Cererile de finanțare vor fi evaluate de către o comisie formată din membri Fundației de Sprijin Comunitar din Bacău și ai Fundației Vodafone România. In cadrul procesului de reevaluare și vizite pe teren, aplicanților li se pot propune modificări și îmbunătățiri ale propunerilor inițiale și se va stabili lista finală a celor maximum 10 proiecte care vor primi finanțare. Anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc în jurul datei de 2 august 2016. „Pentru a veni în sprijinul organizatiilor care doresc să aplice pentru o finanțare în această rundă vom organiza o caravană de informare și promovare a proiectului. Echipa de experți FSC se va deplasa în perioada 23 iunie – 13 iulie, în fiecare dintre cele 8 județe unde, cu sprijinul autorităților locale vor organiza întâlniri cu ONG-urile active în localitățile mici din județul respectiv. În cadrul întâlnirilor vom prezenta proiectul și cerințele rundei de finanțare, vom oferi lămuriri referitoare la completarea formularelor de aplicație, vom răspunde întrebărilor referitoare la înscrierea în concurs și la modalitățile de derulare a proiectelor. Vom încerca în acest fel să oferim un sprijin concret acelor organizații care au idei sau chiar proiecte valoroase ce ar putea fi finanțate în această rundă, dar care nu dețin informații și abilități necesare prezentării acestora într-un mod structurat și competitiv. Astfel, ne asigurăm ca toți cei care au proiecte valoroase și nevoie de finanțare pentru ele vor afla despre runda de finanțare și vor putea face aplicații interesante și de impact”,  a spus Gabriela Dragu, expert programe Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău, coordonatorul rundei de finanțare, prin comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Prin această rundă de finanțare, Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar Bacău doresc să răspundă nevoilor locale în domeniile educației și serviciilor sociale sprijinind oamenii care trăiesc și muncesc în comunitățile locale, pentru a-și îmbunătăți propriile condiții de viață și pentru a veni în ajutorul categoriilor defavorizate din localitatea lor. Vor fi finanțate maxim 10 proiecte, valoarea fiecărei finanțări fiind de până la 36.000 lei (8.000 euro).
    Mai multe informații despre regulamente, condițiile de eligibilitate, criteriile de selecție și procesul de aplicare sunt disponibile în documentele aferente publicate pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?