Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

ULTIMA ORĂ! Perlele absolvenților vrânceni de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională, examenul de limba română


 Profesorii vasluieni au corectat lucrările absolvenților vrânceni de clasa a VIII-a la  proba de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională, potrivit Mediafax. Corectorii s-au amuzat copios atunci când au citit unele dintre lucrările elevilor vrânceni. 
 Potrivit Mediafax, un elev a scris, despre cratimă, că „desparte două cuvinte care nu încap întregi în versuri”, iar poezia „Salcâmii”, dar și compunerea despre un obiectiv turistic le-a pus candidaților imaginația la încercare. „Autorul versurilor se crede frate cu salcâmii, pentru că doar așa își amintește el de copilăria lui, în care erau albine și copaci”, a scris unul dintre elevi. „Semnificația versurilor arată că pe lângă salcâmi stăteau albinele, înseamnă că pe lângă salcâmi cineva a pus niște stupi. Eu am stupi acasă și tot lângă salcâmi îi punem”, scrie un altul.
 Elevii și-au pus imaginația la încercare atunci când au scris despre vizitarea unui obiectiv turistic. Unul dintre ei scrie că a plecat de acasă fără știrea mamei, potrivit Mediafax, ocazie cu care a vizitat Mausoleul din Focșani. „Mai demult eu am plecat de acasă, ca să mă plimb cu trenul. Mama nu a știut și a fost anunțată Poliția, care m-a găsit la Mausoleul din Focșani, pe care eu atunci l-am vizitat”, a scris acesta. „Eu mă duc vara la satul Bizighești, la bunicii care au murit amândoi, dar care i-au lăsat casa lui mama mea, nu la fratele ei, care e un bețiv”, a scris un alt absolvent de clasa a VIII-a.
Articolul integral pe http://bit.ly/29qbqHS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?