Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian i-a premiat pe elevii vrânceni clasați pe primele trei locuri la olimpiadele naționale


Ieri, într-o atmosferă de sărbătoare, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, s-a aflat la Focșani pentru a premia elevii care au ocupat primele trei locuri la olimpiadele naționale. Deja a devenit o tradiție acest lucru și asta deoarece ÎPS Ciprian a făcut același gest și anul trecut.
Împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, au fost înmânate diplome și premii în bani, dar și cărți celor mai merituoși copii din Vrancea. Sala de la cinematograful Balada s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei prezenți la acest eveniment. „Sunt extrem de bucuros că mă aflu din nou aici, la cea de a doua festivitate, cu un mesaj pe care doresc să îl transmit din inimă: acela că eu, ca arhipăstor, vă iubesc pe dumneavoastră copii. Ca un semn de prețuire, să marcăm prin astfel de momente festive performanțele pe care le-ați înregistrat la numite discipline școlare. Încă de anul trecut, am spus și țin să precizez și acum că nu vom premia doar copiii de la olimpiada de religie, pentru că s-ar fi putut crea impresia că biserica are grijă doar de aceea care studiază această disciplină. Nu, dragii mei, toți sunteți importanți pentru noi. Dumnezeu ne-a înzestrat pe toți cu haruri diferite, în așa fel încât să ne bucurăm de o diversitate, astfel încât fiecare să fie de folos celuilalt. Tocmai de aceea, dacă v-ați descoperit talentul, e bine să-l fructificați, ceea ce înseamnă efort, dar și mare este bucuria și răsplata roadelor pe care le înregistrați. Sunteți un număr impresionant de olimpici la faza națională, ceea ce constituie o mândrie pentru județul și eparhia noastră. Asta înseamnă că sunteți copii inteligenți, muncitori și care vă dați seama de rostul viețuirii voastre, că trebuie să vă împliniți ca oameni. Iar cele mai importante persoane care vă stau alături și veghează la formarea voastră sunt părinții, învățătorii și profesorii, iar biserica ca un corolar, încă de când vă nașteți până la sfârșitul vieții. Ceea ce încercăm să facem noi în această seară (aseară-n.r.), la fel cum am făcut și anul trecut, este puțin. Ne-am fi dorit să facem poate mai mult, poate așteptările voastre au fost mari, dar luați-o ca un simbol al prețuirii noastre. Mergeți mai departe pe aceeași cale, să fiți vigilenți, să fiți înțelepți, să aveți grijă să faceți alegerile potrivite. Mergeți pe calea cea bună și ascultați de cei ce vă vor binele, părinții, profesorii și părinții spirituali, care sunt preoții de la parohie. Vă felicit din toată inima pentru performanțele pe care le-ati înregistrat și vă doresc succes”, a spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei ÎPS Ciprian.

Trei factori importanți în educație: familia, părinții și biserica
 
Elevi, profesori și părinți s-au bucurat alături de cei care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele naționale. „Vreau să mulțumesc din inimă prezenței ÎPS Ciprian la această activitate și să vă spun că aici ne întâlnim trei factori importanți de educație: familia, părinții acestor olimpici, care susțin cu toată puterea școala, care îi învață toate cele de taină, și biserica, un factor foarte important care impulsionează spiritual și nu numai, în credința lui Dumnezeu. Munca acestor olimpici a fost încununată de succes. Felicit premianții și doresc ca la anul să ne aflăm din nou în această sală”, a spus profesorul Dorin Cristea, inspector școlar general.
Atmosfera de sărbătoare a fost intreținută de corul elevilor de la Liceul de Artă „GH. Tattarescu” din Focșani și de corul Cantabile al Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Panciu.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?