Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO : Excursie de două zile pentru membrii CARP „Milcov”


Un grup, format din 45 de membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Milcov” Focșani, a petrecut două zile de destindere într-o excursie făcută pe un traseu plin de obiective turistice. Plecarea a avut loc dimineața, la ora 6.00 când, plini de voie bună, pensionarii s-au îmbarcat în autocar și au pornit spre Tulnici, Lepșa, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorghieni și Lacu Roșu, acolo unde s-au și cazat. A doua zi, ei au plecat din Lacu Roșu trecând prin Cheile Bicazului, au vizitat barajul Bicaz, au trecut prin Coada Lacului, Poiana Largului, Petru Vodă, Vânători Neamț, Târgu Neamț, Agapia, Văratec și înapoi la Focșani. 
Potrivit celor povestite de Culică Isofache, unul dintre cei 45 de excursioniști, printre obiectivele vizitate au fost Mănăstirea Lepșa, Mănăstirile Agapia și Văratec, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Lacul Izvorul Muntelui, Rezervația de zimbri și Cetatea Neamț. De remarcat este faptul că înainte de plecare s-au pregătit temeinic. Ei au căutat informații pe internet despre toate aceste obiective turistice așa încât să-și completeze cunoștințele. Au aflat, astfel, că Mănăstirea Lepșa datează de la 1774 și adăpostește încă vechea icoană din 1584, primită de la Ierusalim, împreună cu icoana Sfântului Nicolae ,care a scăpat nevătămată dintr-un incendiu care a distrus lăcașul sfânt în anul 1929.
    Au mai aflat că Lacul Roșu, cunoscut și sub numele de Lacul Ghilcoș, este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant, din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, la ora 18.45, care a avut magnitudinea de 6,9 și intensitate 8; că Barajul Bicaz unește Muntele Gicovanu cu Obcina Horștei, fiind construit între anii 1950-1960 și că terenul de fundație prezintă o puternică fisurație; că Rezervația de zimbri și faună carpatină „Dragoș Vodă” a fost înființată în 1968 și primii trei zimbri au fost aduși aici în anul 1970, din Polonia. Acum Rezervația are 28 de exemplare…  „A fost foarte frumos, am văzut lucruri interesante și ne-am simțit foarte bine. O să mai facem astfel de excursii!”, a concluzionat Culică Isofache, unul dintre cei 45 de excursioniști membri ai CARP „Milcov” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?